Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkeş ismine komisyonlardan 2. vize

Türkeş ismine komisyonlardan 2. vize

Kiraz Belediye Meclisi’nde Kasım 2020 tarihinde kabul edilen ve onaylanan ve ilçe sınırları içerisinde yeni yapılacak bulvara Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) başkanı merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmesini öngören ancak daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde komisyonlarda oybirliğiyle kabul edilmesine rağmen yeniden komisoynlara gönderilen önerge yeniden gündeme geldi. Komisyonlara havale edilen önerge, 2. kez Hukuk Komisyonu'ndan yeniden oy birliği ile meclise gönderildi.

  • Ege Postası
  • 09.07.2021 - 11:51

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kiraz Belediyesi, ilçe belediyesinde oy çokluğu ile kabul edilen ve Kiraz Belediyesi ilçedeki yeni yapılacak bulvara Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) başkanı merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmesi önergesi geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmişti. 
Komisyon tarafından kabul edilen önergeye ilişkin CHP’li meclis üyeleri mecliste ‘ret’ oyu kullanmış ve önerge komisyonlara geri gönderilmişti.

Karar, MHP ve AK Parti tarafından tepkiyle karşılanırken bulvara Türkeş’in isminin verilmesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Kiraz Yeni Mahalle’de bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola Türkeş’in adının verilmesi önerisi yeniden gündeme geldi.

Kararı yeniden görüşen Hukuk Komisyonu, Kiraz Belediye Başkanlığının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında gösterilen Yeni Mahallesinde bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola “Alparslan Türkeş” isminin verilmesinin oybirliği ile uygun buldu.

Karar, 12 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Meclisi’nde meclis üyelerine sunulacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.