Dolar 32,5292
%0.25
Euro 34,7687
%0.14
Altın 2.492,090
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer'den deprem açıklaması

Tunç Soyer'den deprem açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir açıklarındaki depreme ilişkin, 20'ye yakın binada yıkım ihbarı olduğunu bildirdi. Öte yandan Başkan Soyer, sosyal medyadan yeni bir açıklama yaparak dayanışma vurgusu yaparken, İzmirlilere uyarılarını sıraladı. Soyer son olarak, "Araç trafiğinin azalması için gece 12'ye kadar toplu ulaşımı ücretsiz yaptık. Lütfen caddeleri boşaltalım." dedi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2020 - 16:05

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer merkez üssü Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. 

GECE 12'YE KADAR ULAŞIM ÜCRETSİZ

Soyer son olarak, "Araç trafiğinin azalması için gece 12'ye kadar toplu ulaşımı ücretsiz yaptık. Lütfen caddeleri boşaltalım." dedi.

Öte yandan Bostanlı-Üçkuyular hattındaki arabalı vapurların Üçkuyular'dan 23.20, 00.20 ve 01.20'de, Bostanlı'dan da 23.50, 00.50 ve 01.50'de ek sefer yapacağı bildirildi.

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklığındaki İZBAN da ulaşımın bu gece 24.00'e kadar ücretsiz olacağı açıklandı.

SOYER'DEN İLK AÇIKLAMA

Deprem sonrası yoğun bir trafik yaşandığını belirten Soyer, şunları söyledi:

"Şu anda derli toplu sağlıklı bir bilgi yok elimizde. Bazı ihbarlar aldık. Yıkılan binalarımız var. Özellikle Bayraklı, Bornova'da. Bunlarla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Can kaybına dair bir bilgi yok elimizde. Şu an yoldayız. 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var. Bayraklı'ya ulaşmaya çalışıyoruz. En kritik bölge Bayraklı, Bornova görülüyor." 

VATANDAŞLARI UYARDI

Başkan soyer, arama kurtarma çalışmalarının hızlanabilmesi için vatandaşları Kültürpark'ın trafiğe açıldığını da duyurdu.

Başkan Soyer, "Bayraklı bölgesinde enkaz çalışmalarının hızlanabilmesi özel araç kullanımının azalması gerekiyor. Bu bölgeyi ve bölgeye giden yolları kullanmamaya özen gösterelim. 

Araç trafiğinin azalması için Kültürpark'ı da trafiğe açıyoruz" ifadelerini kullandı.

SOYER UYARILARI SIRALADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, yeni bir açıklamayla İzmirlilere uyarılarını sıraladı.

Soyer, "Değerli İzmirliler,

Bu zor günde birbirimize daha fazla yardımcı olmak, kendimizi ve sevdiklerimizi deprem ve koronavirüsten korumak adına aşağıdaki uyarıları dikkate almanızı rica ediyorum. 

Dayanışmayı bırakmayalım, bu zor süreci de birlikte atlatalım."

"ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM"

Başkan Soyer, "Bayraklı'da yaşayan vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum, lütfen bu akşam hasarlı evlere girmeyin. Bölgeye kumanya, mobil tuvalet ve çadır sevk ediyoruz. Vatandaşlarımız açık alanda geceyi geçirsinler. Deprem sonrasında ekiplerimiz afet noktasında hazır durumda.  Bayraklı ilçemizde sıkıntı büyük. Maalesef kayıplarımız ve yararlılar varm Tüm İzmir, Bayraklı ilçemize sahip çıkacağız. Çadır ve mobil tuvalet imkanları sağlıyoruz. Tüm ilçelerimizde ikram araçlarımız servis yapacak. Özellikle Bayraklı bölgesinde konuşlanmak üzere Afad ile koordineli şekilde 100 deprem çadırı, 2 komuta ve aşevi olarak kullanılmak üzere 2 çadır kuruyoruz. Çorba, kumanya, soba ve battaniye desteği de sağlayacağız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.