Dolar 32,5351
%-0.02
Euro 34,8611
%0.09
Altın 2.428,460
%0.22
Bist-100 9.706,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tüm meclis üyeleri katılacaktı: Srebrenitsa gezisinde geri adım atıldı

Tüm meclis üyeleri katılacaktı: Srebrenitsa gezisinde geri adım atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında bir önceki ay kabul edilen ve ardından kamuoyunda tepkilere neden olan Srebrenitsa Katliamı Anma Günü” kapsamında Kentimiz İzmir'i temsilen Saraybosna ziyareti konusunda değişikliğe gidildi. Tüm meclis üyelerinin gitmesinin planlandığı geziye 6 kişilik bir heyetin katılmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 09.05.2022 - 20:43

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis oturumunda, tüm meclis üyelerinin “Srebrenitsa Katliamı Anma Günü” kapsamında Kentimiz İzmir'i temsilen Saraybosna'ya bir ziyaret gerçekleştirmesi önergesi gündeme gelmişti.

Önerge kapsamında; Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin tamamının 10-12 Temmuz 2022 tarihlerinde Saraybosna'da gerçekleşecek Anma Gününe katılması oybirliğiyle kabul edilmişti.

Alınan karar kapsamında; meclis üyelerinin gezi boyunca kullanacağı harcırahlar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Müdürlüğünün Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Harcama Kaleminden karşılanacaktı.

Kararın alınmasının ardından kamuoyunda tüm meclis üyelerinin geziye gitmesi, İBB’nin borçlarının tartışıldığı bir dönemde tepki toplamıştı.

SOYER’DEN YENİ ÖNERİ

Öte yandan; tüm meclis üyelerinin katılmasının kararlaştırıldığı yurt dışı gezisi bugün gerçekleştirilen meclis oturumunda bir kez daha gündeme geldi.

Karara ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geziye katılım konusunda yeterli geri dönüşü alamadıklarını belirtti ve yeni bir öneri sundu.

Başkan Soyer, 6 kişilik bir ekiple İzmir’in temsil edilmesi önerisinde bulundu ve “Bu kararın gereğini yerine getirmek için tek tek bütün meclis üyelerimize sorduk. Tek tek gelip gelmeyeceklerini sorduk. Sonuçta ortay çıkan tablo: Arkadaşlarımızın büyük bölümü cevap vermedi. 88 arkadaşımızdan cevap alammışız. Cevaplayan arkadaşlarımızın çoğu küçük bir heyetle gidilmesi konusunda bir irade talep etmiş. Eğer takdir ederseniz ben şunu öneriyorum: Benimle birlikte Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler Komisyonumuz ve her siyasi partiden bir kişi olmak üzere 6 kişi gidip kendimizi orada temsil edelim. Ama bunun dışında meclis üyelerimizden kendi harcamalarını yapacak şekilde katılmak isteyenler olursa bize bildirsinler o şekilde katılabilirler” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.