Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trafo tartışmalarında önemli gelişme: Başkan Soyer’den ‘takas’ teklifi

Trafo tartışmalarında önemli gelişme: Başkan Soyer’den ‘takas’ teklifi

Bayraklı Adalet Mahallesi’nde yapılması planlanan ve bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanan trafo konusunda yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)’a trafo yapımı için belediye mülkiyetindeki bir araziyi vermeyi ve karşılığında trafo arazisini almayı önerdi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2021 - 10:09

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay, Bayraklı Adalet Mahallesi'nde Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapılmak istenen 24 metre yüksekliğindeki trafo konusu gündeme gelmişti.

Bölge halkı ise mahalleye sekiz katlı bir gerilim hattı yapılmasına karşı çıkarak tepkilerini göstermişlerdi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Trafo yerinin değiştirilmesi için yeni bir alan bulduk. Büyükşehir Belediyemizle de görüştük ve konu inceleme aşamasında. Çok yakında vatandaşımıza müjdeli haberi vereceğiz" diye konuşmuştu. 

Sandal’ın açıklamasının ardından Büyükşehirden ilk hamle geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TEİAŞ’A trafo yapımı için belediye mülkiyetinde bir arsa ile trafo arazini takas etmeyi önerdi. 

Başkan Soyer, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Adalet mahallesi sakinlerimiz TEİAŞ arsasında trafo inşaatı istemedi. Sorumluluk alanımızda olmasa da vatandaşlarımızı dinledik. Belediyemize ait bir arsayı TEİAŞ ile takas etmeyi öneriyoruz. Kabul edilirse mahalleye yeşil alan ve park kazandıracağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.