Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’da iki günlük 29 Ekim şöleni

Torbalı’da iki günlük 29 Ekim şöleni

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl sade törenle kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Torbalı’da da bu yıl büyük coşkuyla kutlandı. İki gün süren kutlamalarda ünlü sanatçılar Manuş Baba ve Öykü Gürman sahne aldı

  • Ege Postası
  • 30.10.2021 - 10:36

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl sade törenle kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Torbalı’da da bu yıl büyük coşkuyla kutlandı. Program 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na gerçekleşen Torbalı Kaymakamlığı ve Torbalı Belediyesi, çelenklerinin anıta bırakılmasıyla başladı. Gerçekleşen törenin ardından akşam saat 20:00’da Torbalı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu konserde ünlü sanatçı Manuş Baba, Hipodrom Kafe yanındaki alanda Torbalılı vatandaşlarla buluştu.

Binlerce vatandaşın takip ettiği konserde Manuş Baba Torbalıları söylediği şarkılarla coşturdu. 

BİR YILIN ARDINDAN STADYUMDA TÖREN DÜZENLENDİ

Kutlamalar kapsamında 29 Ekim Cuma günü saat 09:30’da Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etti. Saat 10:00’da ise Torbalı İlçe Stadı’nda gerçekleşen ve öğrencilerin hazırladığı Cumhuriyet Bayramı kutlama programı gerçekleşti. Yüzlerce ilçe sakininin katıldığı programda Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, törene katılanların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Şiir, halk oyunları ile Torbalı Belediyesi’nin bando ve mehter gösterileri katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Stadyumdaki kutlamaların ardından saat 17:00’da Torbalı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu organizasyonda Keyf-i Pedal Bisiklet Topluluğu Torbalı turuna çıktı. Yüzlerce bisiklet sürücüsünün katıldığı organizasyonda ilçe sakinleri çalınan marşlarla keyifli anlar yaşadı. Torbalılılar da gerçekleşen organizasyonda çalınan marşlara evlerinin balkonlarından eşlik etti. 

BAŞKAN TEKİN: “YAŞASIN CUMHURİYET”

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sonunda ise saat 20:00’da Torbalı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu konserde Öykü Gürman sahne aldı. Pancar Meydanı’nda gerçekleşen konseri binlerce vatandaş takip etti. Renkli görüntülere sahne olan konserde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Öte yandan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, tüm Torbalı halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak “Cumhuriyetin ilanı, vatanımızın şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktasıdır. Çocuklarımıza gerçek bir miras olan cumhuriyeti muhafaza edip yüceltmek bizim en önemli görevimizdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.