Dolar 32,4573
%-0.09
Euro 34,6726
%-0.86
Altın 2.436,330
%0
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’da bundan sonra ne olacak?

Torbalı’da bundan sonra ne olacak?

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un dün, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde solunum rahatsızlığı nedeniyle vefat etmesinin ardından yeni belediye başkanı için izlenecek yol belli oldu. Belediye Kanunu’nun 45. Maddesi’ne göre İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in 10 gün içerisinde belediye meclisini toplaması gerekiyor. Toplantıda gizli oylamayla yeni belediye başkanı seçilecek.

  • Ege Postası
  • 19.04.2021 - 10:52

EGEPOSTASI- Sağlık sorunları nedeniyle 14 Nisan'da Ege Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavisine başlanan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, dün akşam solunum rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Uygur bugün 16.30'da Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek resmi törenin ardından toprağa verilecek.

Uygur’un ölümünün ardından yeni belediye başkanı için izlenecek yol haritası belli oldu.

Belediye Kanunu’na göre; belediye başkanının vefat ya da herhangi bir nedenden dolayı görevinden ayrılmasının ardından il valisinin meclisi 10 gün içerisinde toplaması gerekiyor.

Meclis, meclis birinci başkan vekilinin, onun bulunmaması durumunda ikinci başkan vekilinin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanacak.

Vefat durumu olduğu için meclis içerisinden yapılacak seçimle başkan vekili değil direkt başkan seçilecek

Meclis içerisindeki gruplar kendi adaylarını belirleyecekler ve gizli oylamayla bir seçim yapılacak.

İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı veya başkan vekili seçilmiş olur. Oyların eşitliği durumunda kur'a çekilir.
 
MECLİS ÜYE DAĞILIMI

Torbalı Belediye Meclisinde 18’i CHP’li, 10’u AK Partili, ikisi MHP’li ve biri DEVA Partili olmak üzere toplamda 31 meclis üyesi bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.