Dolar 32,4969
%0.27
Euro 34,6169
%0.36
Altın 2.478,660
%-0.18
Bist-100 9.649,00
%-0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı kafilesi Zafer Yürüyüşü’nde

Torbalı kafilesi Zafer Yürüyüşü’nde

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı anısına düzenlenen Zafer ve Anma Yürüyüşü'nün ikinci gününde Torbalı’dan Kocatepe’ye adeta çıkarma yapıldı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2022 - 13:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı anısına düzenlenen Zafer ve Anma Yürüyüşü'nün ikinci gününde Torbalı’dan Kocatepe’ye adeta çıkarma yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı 400 kilometrelik tarihi yürüyüşün Çakırözü-Kocatepe etabına Torbalı Belediyesi’nin organizasyonuyla onlarca Torbalılı da katıldı.

Büyük Taarruz'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında sevk ve idarenin yapıldığı Kocatepe'ye yürüyüşte kafileye Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de eşlik etti.

Öte yandan etkinlik öncesi Torbalı kafilesi, Dumlupınar Şehitliği’ni gezme fırsatı buldu.

BAŞKAN TEKİN: BURADA OLMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYDUK

Tarih yazılan topraklara, tarihi günün 100.yılında gittikleri için mutlu ve gururlu olduklarını kaydeden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Meydanlara sığmayan insanların coşku seli içinde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Büyük Taarruzun 100. yılında, Afyon Şuhut'ta, "Büyük Taarruz Karargahı Atatürk Evi'nde" karşıladıktan sonra "Zafer Yürüyüşüne" başladık. Ordumuzun 100 yıl önce kat ettiği 14 kilometrelik yolu yürüyerek Kocatepe'ye sabaha karşı ulaştık. Torbalı’daki hemşerilerimizle, burada olmaktan büyük gurur duyduk. Ayrıca Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da bu tarihi yürüyüşte bizlere eşlik etmesi bizleri ayrıca onurlandırdı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.