Dolar 32,5059
%0.29
Euro 34,5775
%0.24
Altın 2.497,440
%0.57
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı Belediyesi, tarlalarına buğday ekti

Torbalı Belediyesi, tarlalarına buğday ekti

Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl da buğday ekti. Bugün itibariyle toprakla buluşan buğday tohumları, kısa süre sonra filizlenip boy verecek.

  • Ege Postası
  • 22.12.2022 - 13:36

Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl da buğday ekti. Bugün itibariyle toprakla buluşan buğday tohumları, kısa süre sonra filizlenip boy verecek. Belediye arazilerinin bulunduğu 7 ayrı mahallede yaklaşık bin 200 dekarlık alana buğday eken Torbalı Belediyesi buradan yaklaşık 700 ton buğday hedefliyor. Hasat edilecek olan buğdayların bir kısmını un,  bir kısmını bulgur olarak değerlendirecek olan Torbalı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu ürünleri, ‘Halkın tarlasından halkın sofrasına’ sloganıyla ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacak. İhtiyaç sahiplerine eşit miktarda dağıtılacak olan un ve bulgur sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerinden biri konumunda. Öte yandan geriye kalan buğday ve samanlar ise satılıp belediyeye kaynak olarak kullanılacak. Atalık tohumları da yaşatmaya devam eden Torbalı Belediyesi, bu arazilerin önemli bir kısmına karakılçık buğdayı ekti.

BAŞKAN TEKİN, BUĞDAY EKTİ

Torbalı Belediyesi’nin kontrolünde ekimi yapılan buğdayların, bakımı ve ilaçlaması da yine Torbalı Belediyesi tarafından yapılacak. Drone ile ilaçlanacak olan buğdaylar haziran ayında hasat edilecek. Hasat edilecek olan buğdayların bir kısmı, başta ekim işlemlerinin gerçekleştiği mahalleler olmak üzere ilçedeki ihtiyaç sahiplerine un ve bulgur olarak dağıtılacak. Sırtına yağlığı asıp, traktörün başına geçerek ekim işleminin startını veren Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Halkın tarlasından halkın sofrasına" sloganı ile çıktığımız yolculuğumuz devam ediyor. Bu sene de Ata mirası karakılçık ve buğday tohumlarımızı toprakla buluşturarak Belediyemize ait 1200 dönüm tarım arazisine ekim yaptık. Bereketli olsun.” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.