Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9648
%-0.29
Altın 2.325,760
%0.23
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tohumluk Vakfı’ndan Efes Tarlası Yaşam Köyü ziyareti

Tohumluk Vakfı’ndan Efes Tarlası Yaşam Köyü ziyareti

Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Gönüllüleri Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü ziyaret etti. İlk olarak Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile bir araya gelen vakıf başkanı Pınar Ayhan ve gönüllüler daha sonra Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü gezdiler.

  • Ege Postası
  • 12.07.2021 - 16:57

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nden çok etkilendiğini belirten Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Pınar Ayhan; “ Efes Tarlası Yaşam Köyü, günümüzün tüm ihtiyaçlarına göre hayata geçmiş bir proje. Uygulama alanların yanı sıra eğitim ile tarıma, toprağa dair bilgilerin halka özellikle de gençlere ve çocuklara öğretilmesi gerektiği düşünülmüş. Bu, kalıcılığın sağlanabilmesi açısından da oldukça önemli. Tohum konusunda, gıda konusunda verilen her eğitim, her bilinçlenme çalışması aslında geleceğimizi kurtarmak adına atılan bir adımdır. Bu bilinç bizi çok mutlu etti. Vakıf olarak bir yıldır peşinde koştuğumuz projelerin örneğini görmek bizi çok heyecanlandırdı” dedi.

YAŞAM KÖYÜ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde gerçekleştirilen çalışmaların tüm Türkiye’ye yayılmasını hedeflediklerini belirten Pınar Ayhan; “Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde verilen eğitimlerin ve bilinçlendirme çalışmalarının artmasını ve Efes Selçuk Belediye Başkanı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel önderliğinde bu çalışmaların tüm ülkeye yayılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Ülkemiz ve vakfımız adına Efes Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı’nın köy ile şehir arasındaki ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırmak, köylü ile şehirli arasında köprü kurmak gibi amaçlarının olduğunu belirten Pınar Ayhan; “ Efes Selçuk tarım açısından olduğu kadar kültür, sanat ve tarih açısından da önemli bir kent. Bu yüzden Efes Selçuk’a dair konuşmak bize ayrı bir heyecan veriyor. Umuyorum ki birlikte Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.