Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'TİS' krizinde yeni perde: Sendikadan Metro A.Ş'ye yanıt

'TİS' krizinde yeni perde: Sendikadan Metro A.Ş'ye yanıt

İzmir Metro A.Ş’de SODEM-SEN ile Demiryol-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin tıkanmasının ardından, taraflar arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Demiryol-İş Sendikası İzmir’den yapılan yazılı açıklamada, “Demiryol-İş Sendikası masayı terk etti suçlaması, bizleri ve temsil ettiğimiz Metro A.Ş emekçisini derinden üzmüştür. Tarafımıza yapılan bu suçlamayı red ettiğimizi bir kez daha bildirmek isteriz. Her zaman ezilenin ve emekçinin yanında durmayı tek ilke sayan Demiryol-İş Sendikası ve temsil ettiği Metro A.Ş işçisi ile İzmir halkını mesnetsiz ve asılsız iddialarla karşı karşıya getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur” ifadelerine yer verildi.

  • Ege Postası
  • 15.10.2021 - 12:28

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İzmir Metro A.Ş ve işveren sendikası SODEM-SEN ile Türk İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası devam eden toplu iş sözleşmeleri adeta yılan hikayesine döndü. Sendikanın 22 Ekim’de greve başlayacağını açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş sürece ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada sendikanın kendi sunduğu taslak dışında hiçbir teklife açık olmadığını belirterek görüşmenin sona erdiğine yer verildi. 

Büyükşehir Metro A.Ş’nin açıklamalarına Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Yönetimi’nden yanıt gecikmedi. Sendika yönetiminden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde Demiryol-İş Sendikası olarak yasal sürelerin tamamını barışçıl yollardan ve uzlaşmacı bir tutumla masada anlaşmak üzere kullanmış bulunmaktayız.

Sürecin başladığı günden itibaren ,tüm iyi niyetimizle sürdürdüğümüz görüşmelerde , 21 yıldır düşük ücretlerle emek sömürüsü yapan Metro A.Ş. Yönetimi maalesef masaya belediye başkanımız sayın Tunç Soyer’in iradesini yansıtmamış , tam aksine ‘’ eşit işe eşit ücret ’’ ilkesinin altının boş bir ifade olduğu tavrını sergilemişlerdir.

Metro A.Ş. Yönetiminin taslak dışında hiçbir teklife açık olmadığımızı belirten ifadesi gerçekleri yansıtmadığı gibi, doğruluk payı da yoktur. Öyle olsaydı 69 maddelik toplu sözleşmemizin, 60 maddesinin nasıl taraflarca imza altına alındığını tüm kamuoyu önünde Metro A.Ş yönetimine sorulmasını talep ederiz.

Yapılan basın açıklamasındaki Demiryol-İş Sendikası masayı terk etti suçlaması, bizleri ve temsil ettiğimiz Metro A.Ş emekçisini derinden üzmüştür. Tarafımıza yapılan bu suçlamayı red ettiğimizi bir kez daha bildirmek isteriz. Her zaman ezilenin ve emekçinin yanında durmayı tek ilke sayan Demiryol-İş Sendikası ve temsil ettiği Metro A.Ş işçisi ile İzmir halkını mesnetsiz ve asılsız iddialarla karşı karşıya getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Metro A.Ş. Yönetimine buradan seslenmek istiyoruz ; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e yanlış bilgilendirme yapma çabasından vazgeçip, gerçekleri anlatmalarıdır. Tunç Soyer başkanımızın; ‘’ İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri hangi belediye şirketinde çalışırsa çalışsın bu dönemim sonunda aynı düzeyde maaş alacak, eşit işe farklı maaş adaletsizliği tarihe karışacak ‘’ ifadesinden yola çıkarak Metro A.Ş. yönetiminden, sayın başkanımızın bu söyleminin altını doldurmalarını bekliyoruz.

Tek amacımız emeğimizin karşılığını almak, çocuklarımızın geleceği için insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmek için, kısacası yaşayabilmek için, temsil etmekten onur duyduğumuz Metro emekçisinin ücretlerinin ve çalışma koşullarının düzeltilmesinden başka bir amacımız yoktur.

Değerli İzmir halkından temennimiz, gerçeği yansıtmayan, tamamen suçluluk psikolojisi ile Metro A.Ş. Yönetimi tarafından yapılan basın açıklamasına inanmamaları ve 21 yıldır sizlere özveri ile hizmet veren metro emekçisinin haklı mücadelesinde kentin çalışanlarına sahip çıkmanız inancıyla …

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.