Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire'de coşkulu “Sultan Nevruz”

Tire'de coşkulu “Sultan Nevruz”

İzmir’in Tire ilçesinde “Sultan Nevruz” adıyla yapılan bahar bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Tire Belediyesi'nce okçuluk, binicilik ve güreş gibi geleneksel sporların sergilendiği etkinlikte nevruz ateşi yakıldı, demir dövüldü.

  • Ege Postası
  • 21.03.2022 - 10:41

Binlerce yurttaşın izlediği Tire'deki Nevruz etkinliklerine, Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu da katıldı. Nevruz ateşinin protokol üyeleri tarafından yakılmasıyla başlayan etkinlikler, demir dövme seramonisiyle devam etti. Protokol üyeleri, geleneksel okçuluk sporuyla ilgili bilgi aldıktan sonra ok atışı yaptı.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Baharın girişiyle beraber biz de bu coşkuyu hep beraber kutlamak için bir araya geldik. Tire Belediyemizin öncülüğünde vatandaşlarımız bugün piknik yapacaklar. Panayır şeklinde atçılarımız, okçularımız, güreşçilerimiz var. Geleneksel Türk sporlarıyla ilgili güzel etkinlikler var. Baharın bol yağışlı, bol bereketli geçmesini temenni ediyorum. Savaşların olmadığı mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum” dedi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ise şunları söyledi:

“Nevruz’u kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde geleneksel olarak her yıl kutlanan bayramı, bu yıl daha kurumsal, daha geniş bir yelpazede kutlamak için güzel bir organizasyon ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Burada eski oyunlarımızı, eski sporlarımızı hayata geçiriyoruz. Bunları çocuklarımıza aktarıyoruz. Geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmak için bu bayramı bir fırsata dönüştürüyoruz. Aynı zamanda biliyorsunuz Nevruz, kadim Türk medeniyetinde yılın ilk günüdür. Yeni yılın tüm dünyaya barış, kardeşlik getirmesi dileklerimle Nevruz bayramını kutluyorum.”

Etkinlikler kapsamında Türk dünyasına has ezgileri icra eden İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun konseri ve dans gösterileri beğeniyle izlendi. Tire'deki etkinlikler gün boyu sürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.