Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Temel atma törenine işçi protestoları damga vurmuştu: ÇİBEL’den ‘disiplin’ açıklaması

Temel atma törenine işçi protestoları damga vurmuştu: ÇİBEL’den ‘disiplin’ açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Ocak'ta gerçekleştirdiği İzmir programı kapsamında Bayraklı ve Karabağlar'da katıldığı temel atma törenleriyle Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki Roman Buluşması'nda, Çiğli Belediyesi ÇİBEL A.Ş.'de çalışan bir grup işçi maaşlarında iyileştirme talebiyle eylem yaptı. Bayraklı'da protestoyla başlayıp arbedeyle sonuçlanan olayın ardından ÇİBEL A.Ş tarafından protestolara katılan işçiler hakkında disiplin sürecinin başlatıldığı duyuruldu. ÇİBEL A.Ş tarafından yapılan açıklamada, ''Şirketimizin menfaatlerine zarar verecek şekilde ifade özgürlüğü sınırlarını aşmış, deprem nedeniyle mağduriyet yaşamış depremzedelerin tekrar mağduriyet yaşamasına yol açılmıştır. Başka belediye etkinlikleri provoke edilmiş, yaratılan taşkınlık ile alanda bulunanların güvenliği riske atılmış, sahnede düzenlenmek istenen temel atma töreninin gerçekleşmesine engel olunmuştur'' ifadeleri yer aldı.

  • Ege Postası
  • 23.01.2023 - 14:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Ocak'ta gerçekleştirdiği İzmir programı kapsamında Bayraklı'da katıldığı depremde ağır hasar alan ve Halk Konut Projesi kapsamında yeniden inşa edilecek olan dilber Apartmanı temel atma törenine, Çiğli Belediyesi'ne bağlı ÇİBEL A.Ş.'de çalışan işçilerin maaşlarında iyileştirme talebiyle yaptıkları protesto damga vurmuştu. 

İşçilerin ve işçi temsilcilerinin program sonunda Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemesi üzerine alanda arbede yaşanmıştı. Protesto burada kalmamış Karabağlar'da yine Büyükşehir tarafından yaptırılan Orhan Kemal İlkokulu teml atma törenine ve ardından Ahamet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düznelenen Roman Buluşması'nda da devam etmişti.

Protestoda yer alan parti üyeleri için disiplin soruşturması başlatılmış ve DİSK 8 Nolu Şubesi temsilcileri, protesto nedeniyle görevden alınmıştı. 

Öte yandan ÇİBEL A.Ş tarafından bugün yapılan açıklamada ise protestoya katılan işçilere yönelik disiplin işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

ÇİBEL tarafından yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi;

15.01.2023 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçıdaroğlu'nun katılımıyla Bayraklı'da, kamuya açık alanda depremzedeler için düzenlenen temel atma töreni, Karabağlar'da düzenlenen okul temel atma töreni ve sonrasında ise Ahmet Adnan Saygun Merkezi'ndeki "Roman Çalıştayı"nda yaşananlar ile ilgili ÇİBEL şirketimiz gerekli incelemelerini tamamlamıştır. Bu incelemeler sonucu olaylara karışan personeller hakkında noter yoluyla işlem başlatılmıştır.

İlk olarak Bayraklı'da daha sonra Karabağlar ve Ahmet Adnan Saygun Merkezi'nde yapılanlarla şirketimizin menfaatlerine zarar verecek şekilde ifade özgürlüğü sınırlarını aşmış, deprem nedeniyle mağduriyet yaşamış depremzedelerin tekrar mağduriyet yaşamasına yol açılmıştır. Ayrıca başka belediye etkinlikleri provoke edilmiş, yaratılan taşkınlık ile alanda bulunanların güvenliği riske atılmış, sahnede düzenlenmek istenen temel atma töreninin gerçekleşmesine engel olunmuştur. Bütün bu yaşanılanlarla gerek günlerce basında yer alan olumsuz haberler gerek sosyal medya gerekse de kamuoyunda oluşan algı ile şirketimiz, küçük düşürülmüş, itibarını zedeleyeci ve rencide edici davranışlarda bulunarak, uymakla yükümlü oldukları menfaatlerimize zarar verebilecek her türlü davranıştan kaçınma yükümlülüğü ihlal edilmiştir.

Ayrıca işverene karşı doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunarak, halihazırda imzalanmış ve yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesi hükümleri devam ederken şirketimizin yasal olarak mecburiyeti olmamasına rağmen, tamamen iyi niyetli bir şekilde inisiyatif alarak yapmaya karar verdiği iyileştirmeye ilişkin süreçte, üyesi bulundukları sendikanın da tasvip etmediği bir şekilde dirlik (barış) borcuna da aykırı davrandıkları tespit edilmiştir.

Çalışanı bulundukları ÇİBEL Temizlik Hizmetleri İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında asılsız olarak düşük ücretleme yaptığına ilişkin söylemlerde bulunarak iş akdi ile bağlı çalıştığı şirket şahsiyetine manevi olarak zarar vererek ve küçük düşürecek davranışlar içine girilmiştir. Bütün bu gelişmeler sonucunda şirketimiz tarafından disiplin işlemleri başlatılmış olup, sonuçları ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.