Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tahsin Yazıcı ortaya çıktı!

Tahsin Yazıcı ortaya çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle yaşama geçirilecek Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Proje tamamlandığında, ilçenin en büyük İzmir’in de sayılı sosyokültürel tesislerinden biri Karabağlar’a kazandırılmış olacak.

  • Ege Postası
  • 03.08.2020 - 10:07

Karabağlar Belediyesi, yüzde 70’i tamamlanan merkez için yeniden yapım ihalesine çıktı. Kazanan şirketle sözleşme imzalanmasının ardından çalışmalar geçen haftalarda yeniden başladı. Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü gözetiminde devam eden çalışmalar son hızla ilerliyor. Binanın yalıtım, iklimlendirme, çevresinin düzenlenmesi gibi bir çok farklı iş aynı anda yürütülüyor.

Toplam 6 bin 600 metrekare alana inşa edilen Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi, 4 kattan oluşuyor. Merkezde çok amaçlı tiyatro salonu, otopark, taziye salonu, mescit, derslikler, kafeterya, spor salonu, eğitim salonları, çocuk oyun odası, seminer odası, çocuk ve gençlik danışma merkezi, nikah ve konferans salonlarıyla düğün salonu yer alacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronovirüs salgınının yarattığı ekonomik sıkıntılara karşın, hizmet alım ya da ihaleyle yoluyla başladıkları yatırımlara bu süreçte devam ettiklerini vurguladı. Bunlardan biri olan Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’nin yüzde 75’ler düzeyinde tamamlandığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Buranın müteahhidi ekonomik kriz nedeniyle işi yarım bıraktı. Biz de yeniden ihaleye çıktık. Şimdi çalışmalar son hızla sürüyor. Sadece Karabağlar’a değil tüm İzmir’e hizmet verebilecek bu tesisi, gelecek yıl hizmete açmaya planlıyoruz” dedi.

Özellikle bölgedeki kadınların, semt merkezinde düzenlenecek kurs ve etkinliklere yoğun ilgi göstermesini beklediklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Semt merkezlerinden yararlanan kadınlarımızın yaşama bakışlarının değiştiğini gözlemliyoruz. Temel hedefimiz Karabağlar’ın 58 mahallesine de semt merkezi kazandırmak. Bu hedef doğrultusunda, tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.