Dolar 32,4463
%0.11
Euro 34,4790
%-0.04
Altın 2.475,650
%-0.3
Bist-100 9.645,00
%-0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şükürer’e 4 koldan çapraz ateş: Soyer'in 'Şükürer' suskunluğu devam ediyor

Şükürer’e 4 koldan çapraz ateş: Soyer'in 'Şükürer' suskunluğu devam ediyor

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer'in İzmir'de yaşayan göçmenleri hedef alan söylemlerinin ardından İzmir’deki tüm siyasi partilerin temsilcilerinden tepkiler art arda gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuya ilişkin sessiz tutumu dikkat çekti. Kamuoyunda büyük tepki toplayan sözlerin ardından Soyer’in “İzmir’in ekonomisini emanet ettiği” Şükürer’I görevden alıp almayacağı merak ediliyor.

  • Ege Postası
  • 26.01.2022 - 11:41

EGEPOSTASI- İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer'in bir gazeteye vermiş olduğu röportajda İzmir'de yaşayan göçmenleri hedef alan söylemlerinden sonra büyük tepkiler gelmişti.

Şükürer’in "İzmir'e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar" sözleriyle kentin her kesiminden büyük tepki çekmişti. İzmir’de gerek AK Partili gerek CHP’li gerek İYİ Partili gerekse MHP’Ii siyasiler ortak görüşte birleşerek arka arkaya sosyal medyadan kınama mesajları yayınlayarak Şükürer'in sözlerinin kabul edilemez olduğunu dile getirmişlerdi.

Cumhur İttifakı’ndan gelen tepkilerde ise Şükürer’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “akıl hocası” olduğu söylenmişti.

“ÖZÜR BORCU” YETERSİZ KALDI

Gelen tepkilerin ardından yazılı bir açıklama yapan Şükürer, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etmiş ve “Röportaj ortamında kolay sarf edilen kimi ifadelerin filtresiz olarak yansıtılması bazı haklı tepkilere neden olmuştur. Bu anlamıyla bir “özür” borcumuz olduğu anlaşılmaktadır” demişti.

Ancak Şükürer’in “özür borcu” sözleri de suların durulmasında yeterli olmamış ve Soyer’e Şükürer’i görevden alması çağrısında bulunulmuştu.

SOYER SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Şükürer’in “göçmen” ifadelerinin kamuoyuna yansımasının ardından tepkiler dinmezken Başkan Soyer ise yaşananlara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Soyer’in mensup olduğu partinin il başkanı, milletvekilleri ve belediye başkanları dahi Şükürer’e tepki gösterirken Başkan Soyer’in sessiz tutumu dikkat çekti. 

Şükürer’e tepkiler gelmeye devam ederken Soyer’in İzmir’in ekonomi yönetiminde önemli bir konuma getirdiği Şükürer’i görevden alıp almayacağı merak ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.