Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1442
%-0.11
Altın 2.241,090
%-0.11
Bist-100 8,73
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’in ‘yangın uçağı kiralama’ önerisine Vali Köşger’den yanıt: Kendi takdirinde

Soyer’in ‘yangın uçağı kiralama’ önerisine Vali Köşger’den yanıt: Kendi takdirinde

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Türk Hava Kurumu (THK)’nın hangarlarındaki uçakların kiralanması hususundaki sözlerini değerlendirdi. Yangınla mücadelede talepleri noktasında büyükşehir ile mutabık kaldıklarını ifade eden Vali Köşger, “Beklentilerimiz noktasında yardımcı olacakları konusunda yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Tabii belediye başkanımızın uçak kiralayıp kiralamaması kendi takdirinde” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2021 - 08:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye günlerdir ülkenin dört bir yanında patlak veren yangınlarla mücadele ediyor. Ülke bir yandan yangınlarla mücadele ederken bir yandan da belediyeler muhtemel yangınlara karşı sınırları içerisinde alacakları önlemleri ilişkin çalışmalarını hızlandırdılar.

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz gün CHP’li ilçe başkanlarıyla Çeşme’de iki günlük kampa girmişti. İki gün boyunca yapılan toplantıların ana gündem maddesi ise orman yangınları ve alınabilecek önlemler olmuştu.

Kampın ardından konuşan Başkan Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Hava Kurumu (THK)’nın hangarlarındaki uçakları CHP’li belediyelerin kiralaması konusun da gündeme geldiğini ifade etmiş ve bu konuda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile görüşmesi gerektiğini, valilikle koordineli hareket etmek istediğini söylemişti.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Vali Köşger, yangınla mücadelede talepleri noktasında büyükşehir ile mutabık kaldıklarını ifade ederken uçak kiralama konusunun ise Başkan Soyer’in takdirinde olduğunu ifade etti.

“İZMİR’DE ALARM EN YÜKSEK SEVİYEDE”

İzmir’in yangın konusunda en üst alarm düzeyinde olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Bütün ekiplerimiz teyakkuzda. Biz Türkiye’de ormanlara giriş konusunda ilk inisiyatifi alan valiliğiz. Ormanlara girişleri 1 Haziran tarihi itibariyle yasaklanmıştık. Onun kontrolleriyle ilgili ciddi tedbirler alıyoruz. Şu an havadan ve karadan hem emniyet hem jandarma hem de zabıta ve diğer güçlerimiz tarafından orman giriş ve çıkışları kontrol ediliyor. Bütün kaymakamlarımız ve muhtarlarımız konunun farkındalar. Farkındalığı yükselttik o noktada. En ufak bir durumda ihbar oluyor. Örneğin bugün Seferihisar’da bir yangın ihbarı geldi. Onun üzerine hemen helikopterler havalandı, yerinde tespit yapıldı ve anında müdahale edilip söndürüldü. Şu an İzmir’de alarm en yüksek seviyede. Vatandaşlarımız da bu konuda bilinçliler ve herhangi bir sıkıntı olduğunda bize intikal ettiriyorlar. Biz de bütün alet edevat ve ekipmanlarla birlikte nerede ne lazımsa müdahale ediyoruz.

“KENDİSİYLE MUTABIK KALDIK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in THK’nın hangarlarda beklettiği uçakları belediyenin kiralamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vali Köşger, şunları söyledi; “Biz belediyenin ne tür bir alet alacağı konusunda herhangi bir telkinde bulunmayız ama biz Tunç Bey ile görüştük. Şu an itibariyle ihtiyaç duyduğumuz konuda kendisiyle mutabık kaldık. Belediye bütün itfaiye araçlarıyla, ekipleriyle, arazözleriyle, iş makineleriyle istediğimiz an istediğimiz noktada bize destek olacağını ifade etti. Bizim de belediyeden beklentimiz o noktada şu anda. Beklentilerimiz noktasında yardımcı olacakları konusunda yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Tabii belediye başkanımızın uçak kiralayıp kiralamaması kendi takdirinde.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.