Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den hükümete 3 Bin TL göndermesi!

Soyer’den hükümete 3 Bin TL göndermesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından raylı sistem yatırımı anket yayınlayarak hükümete tepki gösterdi. Hükümete 3 bin TL göndermesi yapan Soyer, "Hükümetin İzmir yatırım programında Halkapınar-Otogar metrosu için 2023'te ayırdığı miktar geçen yılki gibi yine 3 Bin TL, şaka değil." dedi.

  • Ege Postası
  • 16.01.2023 - 18:58

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yayınladığı anket ile hükümeti raylı sistem yatırımları üzerinden eleştirdi. 

Soyer, hükümetin İzmir yatırım programında Halkapınar-Otogar Metrosu için 2023'te de 3 Bin TL ayırmasına tepki gösterdi ve sosyal medya hesabından anket paylaştı.

Ankete katılanlara “Halkapınar-Otogar metrosu için hükümetin 2023'te ayırdığı bütçe ne kadardır?” sorusu sorulurken, şıkları ise şu şekilde belirlendi;

-1.45 Milyar TL

-500 Milyon TL

-250 Milyon TL

-3 Bin TL 

Sizde aşağıdaki linkten ankete katılabilirsiniz

SOYER'DEN KARŞILAŞTIMA

Yatırım miktarının ne kadar olduğunu soran Soyer, yaklaşık 1 saat sonra bir paylaşımda daha bulunarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca ve Narlıdere metroları ile Çiğli Tramvayına ayırmış olduğu bütçe ile Türkiye Cumhuriyeti Ulaştıma ve Altyapı Bakanlığı'nın Halkapınar-Otogar metrosu için ayırmış olduğu bütçeyi kıyasladı. Soyer açıklamada, "Hükümetin İzmir yatırım programında Halkapınar-Otogar metrosu için 2023'te ayırdığı miktar geçen yılki gibi yine 3 Bin TL, şaka değil." dedi. 

HALKAPINAR- OTOGAR METROSU NEDİR?

M5 (Halkapınar - Otogar) Metro Hattı, İzmir metrosu'nun batıda Halkapınar istasyonu ile doğuda Otogar istasyonu arasında inşa edilmesi planlanan 4,5 km uzunluğundaki metro hattıdır. Beş istasyonu bulunan hat, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilecektir. Hattın gelecekte önce Pınarbaşı'na, daha sonra da Kemalpaşa'ya kadar toplamda 28,1 km uzatılması ve on sekiz yeni istasyona sahip olması planlanmaktadır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.