Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den Çeşme Projesi’nde ‘görüş çelişkisi’ iddialarına yanıt

Soyer’den Çeşme Projesi’nde ‘görüş çelişkisi’ iddialarına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı son dönemde İzmir’in en çok tartışılan konusu olan Çeşme Projesi’ne ilişkin Büyükşehir tarafından verilen kurum yanıtı ve kendisinin görüşlerinin ‘çeliştiği’ yönündeki iddialara yanıt verdi. Projeye hiçbir zaman ‘Evet’ demediğinin altını çizen Başkan Soyer, “Başından beri dinledik, kaygılarımızı da başından itibaren dile getirdik ve en son olarak hem bilirkişi raporunun hem partimizin yaptığı açıklamalar bu kaygılarımızı iyice netleştirdi. Dolayısıyla bizim için bir tereddüt yok. Duruşumuz çok net" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2022 - 10:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  Ocak 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çeşme Alaçatı'da 178, Urla Zeytineli'nde 333 olmak üzere toplam 511 parsel hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesiyle birlikte ortaya çıkan “Çeşme Projesine” ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Projeye ilişkin tartışma ve yargı süreci devam ederken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz hafta Turizm Merkezi-Çeşme Projesi Bilgilendirme Toplantısı düzenlemiş ve projede gelinen son noktaya ilişkin ayrıntılı sunum yapmış ve sunumun ardından projeye ilişkin tepkiler dozunu artırarak devam etmişti.

Son olarak TMMOB İKK, İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası konuya ilişkin basın toplantısı düzenlemiş ve projeyle birlikte Çeşme yarımadasının doğasının katledileceğini ve bölgenin sadece zenginlere hitap eden bir rant merkezi haline getirileceğini söylemişlerdi.

Toplantıda ayrıca avukat Ömer Erlat, projeye ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurum olarak “olumsuz” görüş belirttiğini ifade etmiş ve “Bu plan için İBB’den de görüş sorulmuş. İBB de şunu söylemiş. ‘Çeşme’nin yüzde 75’ini ve sit alanlarını barındıran bir bölgede böyle bir proje uygun değildir. İBB buna uygun bakmamadadır’ denilmiş görüşte. Elimizde raporu var. Ancak bakıyoruz ki Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kamuda, verilen görüşe aykırı beyanlarda bulunuyor. İBB’nin görüşüyle başkanın görüşü arasında bariz bir çelişki var” demişti.

"HİBÇİR ZAMAN 'EVET' DEMEDİK"

Öte yandan; kurum görüşü ile kendi görüşünün çeliştiği yönündeki iddialara yanıt veren Başkan Soyer, projeye ilişkin hiçbir zaman ‘Evet’ demediğini belitti ve “Biz dava açtık düşüncemizin ne olduğu belli. Biz hiçbir zaman ‘Evet’ demedik. Başından beri dinledik. İyi bir dinleyici olduk, kaygılarımızı da başından itibaren dile getirdik ve en son olarak hem bilirkişi raporunun hem partimizin yaptığı açıklamalar bu kaygılarımızı iyice netleştirdi. Dolayısıyla bizim için bir tereddüt yok. Duruşumuz çok net" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.