Dolar 32,5873
%0.35
Euro 34,8529
%0.35
Altın 2.495,360
%0.44
Bist-100 9.660,00
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den 9 Eylül coşkusunda son mesaj: Barış için sıra bizde

Soyer’den 9 Eylül coşkusunda son mesaj: Barış için sıra bizde

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kapsamında tüm gün süren etkinlikler, akşam gerçekleştirilen gösteriler Megastar Tarkan’ın konseriyle sona erdi. Yüzbinlerce vatandaşın katıldığı gösterilerde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyetin 2. Yüzyılı için “Barış” mesajı verdi ve “Mustafa Kemal Atatürk savaşın son gününü zaferle, zaferin ilk gününü de barışla taçlandırmış. Bu gök kubbe altında 100 yıl sonra buluştuğum bu akşamda bir yandan coşkumuzu büyütmek bir yandan da hafızamızı tazelemek istedik. Çünkü hafızamız tazelediğimizde bu vatana bağlılık ve sorumluluğumuz artıyor. Bu sorumluluğun bilinciyle şimdi sıra bizde. Cumhuriyeti barış ve demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor. Cumhuriyet barışın tatlı güneşidir. Bu cumhuriyeti demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacak olan bizleriz. Bugün de ülkemizi içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya muktediriz. İzmir, bu vatanın öncüsüdür. Özgürlüğün, kardeşliğin ve barışın şehridir İzmir” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.09.2022 - 21:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı, tüm gün süren etkinlikler ve gösterilerle kentte büyük bir coşkuyla kutlanırken kutlamalara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. 

Akşam üzeri özel uçakla kente gelen Kılıçdaroğlu, 9 Eylül kapsamında düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün ardından Gündoğdu Meydanı’nda "İşgalden Kurtuluşa İzmir" konulu teatral gösteriyi izledi ve Tarkan konserine katıldı.

Etkinliklere ev sahibi sıfatıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

Yüzbinlerce vatandaşın katıldığı Kurtuluşun Hikayesi’nin canlandırıldığı gösteride konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, barış ve Cumhuriyetin 2. Yüzyılına ilişkin mesajlar verirken,  demokrasi vurgusu yaptı.

SOYER: CUMHURİYETİ DEMOKRASİNİN TATLI GÜNEŞİYLE AYDINLATACAK OLAN BİZLERİZ

İzmir’in işgaliyle tarihi bir destan yazıldığını ifade eden Başkan Soyer ise konuşmasında, “Barış” vurgusu yaptı ve “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gafleti, delalet ve hatta hıyanet içendeydi Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuz ve yaşam hakkımız ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri kirli çizmeleriyle güzelim şehrimizi işgal etti. Ve yine o sabah Kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi. O ses sadece bir kurşun sesi değildi. İzmir’den tüm Anadolu’ya yayılan bir mücadelenin sesiydi. Hasan Tahsin’in son kurşunuyla yazdığı yazı yeri göğü kapladı. Babalar işi bıraktı, analar ocağıyla vedalaştı, yola çıktı. Anadolu direnmek için hem yardan hem serden vazgeçti. Böylece yeryüzünün gördüğü en büyük yürüyüş başladı. Anadolu’nun kurtuluş yürüyüşünü artık hiçbir güç durduramazdı. Atalımızın ‘ordular ilk hedefiniz Akdenizdir’ sözü tam da bugün 100 yıl önce İzmir’de muazzam bir zaferle sonuçlandı. 9 Eylül hem şehrimiz hem memleketimizin kurtuluş günüdür. 9 Eylül, dünya halklarının iliğini kemiğini sömüren emperyalizme vurulmuş en büyük tokattır. Mustafa Kemal Atatürk savaşın son gününü zaferle, zaferin ilk gününü de barışla taçlandırmış. Bu gök kubbe altında 100 yıl sonra buluştuğum bu akşamda bir yandan coşkumuzu büyütmek bir yandan da hafızamızı tazelemek istedik. Çünkü hafızamız tazelediğimizde bu vatana bağlılık ve sorumluluğumuz artıyor. Bu sorumluluğun bilinciyle şimdi sıra bizde. 100 yıl önce 26 Ağustos’ta top ateşiyle başlayan Büyük Taarruz nasıl büyük bir zafer ve ardından 100 yıl süren kesintisiz bir barışla taçlandıysa şimdi de o cumhuriyeti barış ve demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor. Cumhuriyet barışın tatlı güneşidir. Bu cumhuriyeti demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacak olan bizleriz. Bugün de ülkemizi içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya muktediriz. İzmir, bu vatanın öncüsüdür. Özgürlüğün, kardeşliğin ve barışın şehridir İzmir” dedi.

KILIÇDAROĞLU VATANDAŞLARI SELAMLADI

Gösteride konuşma yapmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temsilin sona ermesinin ardından Başkan Soyler ile birlikte Türk bayraklarıyla vatandaşları selamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.