Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer: Yaptıklarımız sadece İzmir için düşünülerek yapılmış şeyler değil

Soyer: Yaptıklarımız sadece İzmir için düşünülerek yapılmış şeyler değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’de önceki dönemlerde görev yapmış milletvekili, il başkanı ve yöneticilerle bir araya geldi. Başkanlık döneminin ilk üç yılında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Soyer, ekonomik krizi hatırlatarak “Her şeye rağmen yatırımlarımızdan vazgeçmeden tüm projelerimize devam ediyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2022 - 20:52

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) geçmiş dönemlerde görev yapan milletvekilleri ve yöneticilerle bir araya geldi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen programa CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eski milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının temsilcileri katıldı.

İki oturum şeklinde yapılan sunumda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları kent planlaması, deprem sonrasında başlatılan çalışmalar, kentsel dönüşüm faaliyetleri, ulaşım yatırımları, altyapı, üstyapı ve fen işleri, sosyal hizmetler, tarımsal hizmetler ve İZSU’nun faaliyetleriyle ilgili bilgi aktardı.

“Deneyimleriniz bizim için deniz feneri niteliğinde”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üç yıldır neler yaptığını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Neden? Çünkü biz iktidar olmak istiyoruz. Ve bu yolculukta başından beri çok emek vermiş, enerjisini, zamanını bu davaya adamış sizlersiniz. Sizleri geride bırakarak bu yolculuğu sürdürmemiz mümkün değil. Aksine sizlerin katkısıyla, varlığıyla biz ancak bu yolculuktan zaferle çıkabiliriz. Bizi güçlü yapacak şey hafızamızı tazelemek ve sizlerin orada biriktirdiği deneyimleri bugüne aktarmaya imkan vermektir. Sizin deneyimleriniz bizim için deniz feneri niteliğinde” dedi.

“Hiç kuşkunuz olmasın”

Büyükşehir Belediyesi’nin mali yapısına ilişkin bilgiler veren Başkan Soyer, derin ekonomik krize değinerek “Herkesin evinde, mutfağında yangın var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mutfağında da yangın var. Biz bütün bu yangına rağmen yola devam ediyoruz. İçiniz rahat olsun; kılı kırk yararak en tasarruflu uygulama ne olursa onu yapmaya gayret ederek, yatırımların hiçbirinden vazgeçmeden devam ediyoruz. Hala uluslararası kredi notumuz AAA olarak devam ediyor. Bu koşullarda bunu sağlayabilen kurumsal yapı yok. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi gerçekten çok güçlü bir kurum. İftihar edeceğiniz bir tabloyu iki sene sonunda ortaya koymuş olacağız. Hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

“Yaptıklarımız sadece İzmir için düşünülerek yapılmış şeyler değil”

Başkan Soyer, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in sosyal ve siyasal demokrasinin yanına eklediği ekonomik demokrasi tarifinden örnekler vererek şöyle dedi: “Aslında bizim yapmaya çalıştığımız bu. Kentin ürettiği refahın adil bir biçimde paylaşılması. Yaptığımız şeyler sadece İzmir için düşünülerek yapılmış şeyler değil. Tamamı, Türkiye’de bir model olabilir mi kaygısıyla yapılıyor. Çünkü İzmir’in bu anlamda bir öncü rolü olduğuna inanıyoruz. İzmir’in tüm Türkiye’de merakla izlenen, ilgiyle takip edilen bir kent olduğunu düşünüyoruz.”

“İzmir’in elektrik ihtiyacını da karşılamaya talibiz”

Enerji alanında yürütülen çalışmalara değinen Başkan Soyer, “Biz bir enerji tedarik şirketi kurduk. Bu ne demek? İhaleye girip firmalardan elektrik alıp bunu satma hakkını elde ettik. Kurduğumuz şirket vasıtasıyla İZSU’nun su üretmek için kullandığı elektrik ihtiyacının yüzde 22’sini temin eder hale geldik. Ayda 28 milyon lira tasarruf etti İZSU. Bu da senede 300 milyon lira demek. Enerji dağıtım şirketlerinin ne kadar büyük paralar kazandığına buradan tanıklık edebilirsiniz. Ama biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sürece dahil ederek kamu hizmetinde ciddi bir tasarruf sağladık. Bunun devamı gelecek. Sadece İZSU için değil Büyükşehir Belediyesi’nin tüm elektrik ihtiyacını da kurduğumuz şirket vasıtasıyla karşılamak istiyoruz. Dahası İzmir’in elektrik ihtiyacını da karşılamaya talibiz. Muğla ve Aydın’la da görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.  

“Küçük üreticimiz ihracatçı oluyor”

Başkan Soyer, tarımsal faaliyetlere de ayrı bir parantez açarak, “Tarım meselesi artık sadece bir zirai faaliyet olmaktan çıktı. İnsanlık, iklim krizi ve pandemiyle beraber tarımın önemini daha iyi kavradı. Ayrıca tarımın diğer sektörlerle bağlantısı öne çıktı. Artık tarım dediğiniz zaman gastronomiyi, kuraklığı, sağlıklı hayatı, enerjiyi bir tarafa bırakamazsınız. Bütün yerel yönetimlerin tarımla ilgili çalışmaları var. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımla ilgili çalışmalarının bir felsefesi, omurgası var. Biz planlamadan başlayarak ihracata kadar küçük üreticiyi olduğu yerde doyuracak ve alternatif bir tarım politikası ortaya çıkaracak bir çalışma yapıyoruz. Bizim farkımız bu. Çoban envanteri çıkardık. Şu an Türkiye’de hiçbir şehrin çoban envanteri yok. 4 bin 700 çobanımızın tamamıyla tek tek mülakat yaptık. Onlardan süt almaya başladık. Küçük üreticimize ihracat kapısını da açıyoruz. İngiltere’de bir depo kiralayarak, oradaki bir şirketle işbirliği protokolü hazırlayarak üreticilerimizin ihracatını başlatıyoruz” dedi.

Toplantı İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci, kentsel dönüşüm ve planlama alanında İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, alt yapı projeleri hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, sosyal hizmetler alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, tarım alanında ise Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç’in sunumlarıyla sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.