Dolar 32,5589
%0.06
Euro 35,0114
%0.52
Altın 2.436,250
%0.54
Bist-100 9.776,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ve Sürekli açıkladı:Basmane Çukuru çözüme kavuşuyor

Soyer ve Sürekli açıkladı:Basmane Çukuru çözüme kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında bir araya geldi. Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soyer ve Sürekli, İzmir'in en önemli sorunların olan mezarlık sorunun yakın zamanda çözüme kavuşturulacağını belirtirken Basmane Çukuru’na ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Soyer ve Sürekli, Basmane Çukuru’nun çözümü konusunda mutabık kaldıklarını belirtirken teknik çalışmaların yapılacağını söylediler.

  • Ege Postası
  • 12.05.2022 - 13:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında bir araya geldi.

Ziyarette Sürekli’ye İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal eşlik etti.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda, ana gündem maddeleri ise kentteki yatırımlar olurken toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soyer ve Sürekli, mezarlık sorunun yakın zamanda çözüme kavuşturulacağını belirtirken Basmane Çukuru’na ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

SOYER: BÜYÜK SIKINTI NOKTASI ORTADAN KALKMIŞ OLACAK

Toplantı sonrasında konuşan Başkan Soyer, olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtirken Basmane Çukuru sorununun çözümü konusunda da mutabık kaldıklarını belirtti ve “Basmane Çukuru hakkında müjde vermek için daha erken ama bu kentin en önemli ve çıbanbaşı diyebileceğimiz en kronik hale gelmiş sorunlarından biri. Bu konuda uzun zamandır bir çalışma yapıyorduk. Hala o kilit aşılamadı. Neredeyse kördüğüme dönmüş bir tablo var. Bunun, bütün bu hazırlık çalışmalarının arasında çözülebilmesi için birlikte çalışacağımızı bugün görüştük. Bundan da çok mutluyuz. Diliyorum ki bu büyük sıkıntı noktası ortadan kalkmış olacak. İl başkanımıza, AK Parti Grup Başkanvekilimize ve İbrahim Beye çok teşekkür ediyorum. Meseleyi hep beraber masaya yatırdık ve ne yapağımızı konusunda istişarelerde bulunduk. Umutlu olduğumuzu söylüyorum” dedi.

SÜREKLİ: TEKNİK ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sürekli, Basmane Çukuru sorunun çözümü için teknik çalışmalar yapılacağını belirtti ve “Çok verimli bir görüşme oldu. İzmir açısından  çok verimli oldu. İlkesel anlamda Basmane Çukuru’nun zaten bütün İzmirliler gibi bizler de İzmir’de siyaset yapan kişiler olarak ivedilikle çözümünden yanayız. Kanayan yarası İzmir’in. Ben 2004-2009 yılları arasında Büyükşehir meclis üyeliği yaptım. Grup sözcüğü yaptım AK Parti'de. Konuya vakıfız, arkadaşlarımız da konuya vakıf. İlkesel anlamda bunun ivedi bir şekilde çözülmesi noktasında mutabıkız. Yalnız teknik çalışmalar var. Bu teknik çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Buraya gelmeden önce son Başbakanımız Binali Bey ve Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ Bey ile de görüştük. Onlar da ilkesel olarak süratle bu işin çözülmesinden yanalar. Ama teknik çalışmaları görmek istiyorlar Göreceğiz çalışmaları yapacağız birlikte. Ondan sonra Ankara’yla görüşerek yol haritamızı belirleyeceğiz” diye konuştu.

SOYER: DAHA KONUŞACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR

Dün gerçekleştirilen İZSU Genel Kurulu’nda suya yapılacak olan yüzde 15’lik zam tartışma konusu olurken Başkan Soyer, zamsız faturalar için DSİ’ye Gördes Barajı üzerinden çağrıda bulunmuştu. Çağrıya ilişkin sorulan soruyu da yanıtlayan Soyer, “Bunların hepsini konuşacağız. Bu konu gündeme gelmedi. Genel olarak konuştuğumuz çok şey var ama daha konuşacağımız da çok şey var” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ: MEZARLIK KONUSUNU ÇÖZECEĞİZ

İzmir’deki kentsel dönüşümde uygulanan kooperatif modeline ilişkin görüşleri sorulan Sürekli, bazı çekinceleri olduğunu belirtti. Toplantıda mezarlık konusunun da gündeme geldiğini belirten Sürekli, şunları söyledi:

“Genel olarak İzmir’in sorunları konusunda çözüm irademizi yansıttık. Örnek verelim. Mesela mezarlık… Mezarlık, İzmir’in ivedilikle çözülmesi gereken bir konusu. Bu konuda Özgür Bey’in de çalışmaları vardı bize aktarmıştı. Biz de Milli Emlak nezdinde gerekli girişimleri yaparak bazı çözümler geliştirdik. Yetmedi daha ne yapılabiliri konuştuk ve  o konuda mutabık olduk. Mezarlık konusunu çözeceğiz. Bizim bir talebimiz oldu. Başkanımız onu memnuniyetle karşıladı. Kentsel dönüşümde kooperatif modeline geçti Büyükşehir. Bizim bazı çekincelerimiz var. Bunları başkanımıza ilettik. Başkanımız bu konuda teknik sunum yapılması için gereken iradeyi gösterdi. Gelecek günlerde bu konuyla ilgili sunum yapılacak. Mutabık olduğumuz konular bunlar. İzmir çözümleri il ilgili her konuda mutabık kaldık, bu görüşmelerimizi zaten sıklaştıracağız. İzmir için her şeyi yapmaya iki tarafta hazır.”

SOYER: HERŞEYİ KONUŞACAK VAKİT YOKTU

Yıkımı tamamlanmak üzere olan Buca Cezaevi alanının gündeme gelip gelmediği sorusunu da yanıtlayan Soyer, birçok sorun olduğunu ve bazı konuların görüşülemediğini belirtti ve “Her şeyi konuşacak kadar vakit yoktu. Biz şu konuda mutabık kaldık. İzmir'in sorun haline gelmiş kördüğüm haline gelmiş bazı meseleleri var. Bunları iradelerimiz ortaklaştırabilirsek çözebileceğimizi gördük. Bundan dolayı çok mutluyuz. Tüm bunların vakti var ve çözümü var. Önemli olan bu müzakere masanın kurulmuş olması” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.