Dolar 32,5826
%0.13
Euro 34,9991
%0.49
Altın 2.429,410
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer talep etmişti: Karşıyaka’da katı atık zammı iptal

Soyer talep etmişti: Karşıyaka’da katı atık zammı iptal

Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilçe belediye başkanlarının Narlıdere’deki zirvesinde katı atık bedellerine zam yapılmaması yönünde tam mutabakata varılmasının ardından Karşıyaka Belediyesi harekete geçti. Belediyenin Aralık Ayı Olağan Meclisi’nde oy birliğiyle alınan kararla katı atık bedellerine yapılan zam iptal edildi. Alınan kararla birlikte hane başına yeniden 22 TL civarında katı atık bedeli toplanacak.

  • Ege Postası
  • 01.12.2021 - 18:15

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – Karşıyaka Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısının ilk birleşimi Cemil Tugay başkanlığında Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşti. Toplantıda meclis gündeminde yer alan önergeler ve komisyon raporları görüşüldü. 

Oturumda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz ay Narlıdere'de ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmede bulunduğu ‘katı atık bedellerine zam yapılmaması' yönündeki talebi de gündeme geldi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden gelen önerge, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek acil karara varılması için komisyona oy birliğiyle havale edildi. Komisyonun önergeyi görüşmesi için oturuma 10 dakika ara verildi. 

Komisyonun yaptığı görüşmelerde katı atık toplama bedellerinin değiştirilmesi hakkındaki önerge oy birliğiyle kabul edildi. Aranın ardından oturumda gündeme alınan ve komisyondan geldiği şekliyle oylanan önerge, Meclis’ten de oy birliğiyle geçti. Böylelikle 2022 Yılı Mali Bütçesi’nde hane başına yaklaşık 22 TL'den 30 TL'ye çıkartılan katı atık toplama bedelleri tekrar 22 TL civarına indirildi.

BAŞKAN TUGAY: ÖNEMLİ OLAN BÖYLE BİR DURUŞ GÖSTERMEK

Katı atık bedeline yapılan zammın iptaliyle ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ‘’Katı atık bedellerinin bu sene zamlanmaması ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir iradesi oldu. Bu iradeye uygun olarak bu kararı almış olduk. Küçük bir meblağ da olsa önemli olan böyle bir duruş göstermek. Hane başına 22 lira civarında ücret alınıyordu. 30 liraya ulaşacaktı. Bu kararla geçen seneki seviyesinde tutmuş olduk’’ dedi.

BAYSAK ANISINA EDEBİYAT ŞÖLENİ

Oturumda belediye ile Kıbrıs – Irak – Balkanlar – Avrasya Türk Edebiyatları Kurumunun (KIBATEK) işbirliğinde, merhum belediye başkanı Kemal Baysak’ın anısına 10-12 Aralık 2021 tarihlerinde 47. Uluslararası Edebiyat Şöleni yapılması hakkındaki önerge de plan bütçe komisyonuna havale edildi. Meclis'e verilen arada komisyonda görüşülen ve oy birliğiyle kabul edilen önerge, Meclis gündemine alınarak meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

KARŞIYAKA'YA KARS'TAN KARDEŞ ŞEHİR

Ayrıca belediyenin Kars ilinin Susuz Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması amacıyla Kardeş Şehir Protokolü'nün imzalanması konusunda Başkan Tugay’a yetki verilmesine de karar verildi.

Hukuk ve İmar Komisyonları'ndan oy birliğiyle geçen Örnekköy Mahallesi'ndeki, 2447 ada, 10 parselin plan onama sınırı dışındaki kısmının ağaçlandırılmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi hakkındaki önerge de mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.