Dolar 32,5383
%-0.01
Euro 34,9330
%0.3
Altın 2.423,940
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ‘mağdur etmeyeceğim’ demişti: EXPO planları askıdan inmeden yıkım kararı çıktı

Soyer ‘mağdur etmeyeceğim’ demişti: EXPO planları askıdan inmeden yıkım kararı çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘müjde’ olarak duyurduğu ve Yeşildere’de yapılması planlanan Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO (Botanik EXPO)’suna ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. EXP için hazırlanan planların askı süresi bitmemişken bölgedeki bazı alanlar için yıkım kararının çıktığı iddia edildi. Konuya ilişkin paylaşım yapan Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Tekin Düz, “EXPO 2026 Botanik Bahçe Fuar alanı 9 mahallede de belirli sokaklarda Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı alınmıştır. Not: Yenidoğan Mahallesi 1139 sokak No:86 ile 144 numarası arası yıkılacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2022 - 17:19

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Yeşildere’de yapılacağını duyurduğu Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO (Botanik EXPO)’suna ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

AK Parti ve CHP’yi bir kez daha karşı karşıya getiren planlara ilişkin tartışmalar devam ederken Başkan Soyer, geçtiğimiz haftalarda bugün EXPO bölgesindeki 9 mahalle muhtarıyla Başkanlık Konutu’nda bir araya gelmişti. Soyer’in projeye ilişkin, bölge halkını mağdur etmeyeceği belirtilirken halkın talepleri doğrultusunda hareket edileceği ifade edilmişti. 

Gerçekleştirilen toplantıda Soyer’in ayrıca tapusuz haneleri de mağdur etmeyeceklerini ve haklarını savunacaklarını söylediği belirtilmişti.

BÖLGE HALKI ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’ DEMİŞTİ

Bölge halkı ise EXPO 2026 için yapılan planlardan memenuniyetsiz olduklarını belirtirken yerinde kentsle dönüşüm yapılmasını istediklerini söylemişlerdi.

O ALANLAR YIKILACAK İDDİASI

Öte yandan; EXPO planlarının askıdan inmesine birkaç gün kala flaş bir iddia ortaya atıldı.

Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Tekin Düz, sosyal  medya hesabından yaptığı paylaşımda EXPO planlarının kapsadığı 9 mahallede belirli bölgelerde yıkım kararı aldığını söyledi.

Düz, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Yenidoğan Mahallesi’ne duyuru!
EXPO 2026 Botanik Bahçe Fuar alanı 9 mahallede de belirli sokaklarda Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı alınmıştır. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer Bey’le görüşmelerimiz sonucu Yenidoğan Mahallesi 2225 sojajta bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı alanı yıkılarak yerine 400 tane daire yapma kararı alınmıştır. Bunun yanı sıra 200 tane daire de Uzundere tarafında yapılma kararı alınmıştır. Vatandaşların yıkılan evlerin yerine tapusu olanlara isterlerse daire, daire istemeyene de değeri karşılığında anlaşma sonucu para ödenmesi yapılacaktır.ç Bilgilerinize arz ederim. Not: Yenidoğan Mahallesi 1139 sokak No:86 ile 144 numarası arası yıkılacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.