Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer, Hindistan Büyükelçisi’ni ağırladı

Soyer, Hindistan Büyükelçisi’ni ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hindistan Büyükelçisi Dr. Virander Paul’u makamında ağırladı. Sinema Ofisi kurduklarını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “Kentimizde film endüstrisine destek oluyoruz. Bollywood’a da İzmir’de ev sahipliği yapmak isteriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2023 - 12:18

Hindistan Büyükelçisi Dr. Virander Paul, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Büyükelçinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tunç Soyer, “İlişkilerimizi geliştirip çalışmalar yapmak için çok odak noktamız var. Mesela U20. Dünya kentleri Şubat’ta Ahmedabad’da buluşacak. Bu ilk olarak ilişkilerimizin gelişmesi için önemli. İkinci olarak İzmir’de film çekimleri için platolar oluşturuyoruz. Film endüstrisine destek oluyoruz. Bollywood’a da İzmir’de ev sahipliği yapmak isteriz. Tabi bunların dışında da birçok konu var. Yüz yüze ilişkilerimizi geliştirmek çok önemli. Bu hükümetler arası ilişkilere kıyasla daha verimli. Bu barışı destekler ve ekonomik gelişime de katkı sağlar” dedi.

“Şimdi yeni adımlar atma zamanı”

Potansiyeli geliştirmek için destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Tunç Soyer şöyle devam etti: “Çok güçlü bir altyapımız var. Sinem Ofisi kurduk bünyemizde. Şimdi yeni adımlar atma zamanı. Hint film endüstrisini İzmir’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Hindistan’ın tur operatörlerini kentimizde ağırlayabiliriz. İzmirli operatörler ile tanışırlar. İzmir’i turlarına dahil ederler.”

Paul: “Kültürel etkinlikler yapalım”

İzmir’in çok özel bir kent olduğunu söyleyen Hindistan Büyükelçisi Dr. Virander Paul, “Mart sonunda üst düzey bir heyet Türkiye’ye gelecek. İstanbul ve İzmir’i ziyaret edecek. Bu yıl 75. bağımsızlık yılımızı kutlayacağız. Türkiye’nin de 100. bağımsızlık yılı. Bu özel yılları onurlandıracak kültürel etkinlikler yapmak isteriz. İzmir’e turizm alanında daha çok turist gelmeli” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.