Dolar 32,3362
%0.17
Euro 35,1681
%-0.04
Altın 2.240,750
%-0.12
Bist-100 8,75
%0.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava’yı ağırladı

Soyer Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava’yı ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava’yı makamında ağırladı. Başkan Soyer, ülkeler arası iyi ilişkileri şehirlere de taşımak gerektiğini belirterek “Her konuda işbirliğine hazırız” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.11.2022 - 13:12

Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Gürcistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Diana Malazonia, Gürcistan İzmir Konsolos Muavini Makvala Kharebava, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya yer aldı.

Soyer: “İzmirliler Gürcü kültürünü tanısın”

Tunç Soyer, ülkeler arası iyi ilişkileri şehirlere de taşımak gerektiğini belirterek “Biz hazırız. Akıllı şehir, eğitim, spor, kültür, turizm, tarım, ticaret, her konuda işbirliğini geliştirmek isteriz.  İzmirliler Gürcü kültürünü, geleneklerini, tarihini tanısınlar. Bu iyi bir fırsat olur” dedi.

Janjgava: “İzmir çok önemli bir şehir”

Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava ise Türkiye’nin kendisi için memleket gibi olduğunu söyleyerek “İzmir çok önemli, tarihi bir şehir. Bizim için çok önemli. İzmir’de bin kişiye yakın vatandaşımız yaşıyor. Her konuda işbirliğine hazırız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.