Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ‘Gezi’ kararına ateş püskürdü: Korksunlar bizden!

Soyer ‘Gezi’ kararına ateş püskürdü: Korksunlar bizden!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir canlı yayında Gezi Davası kararını sert bir dille eleştirdi. Hukuka ve demokrasiye inananların “gömülmeye” çalışıldığın ifade eden Soyer, “Bizi gömmeye çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var; biz tohumuz! Gömüldükçe çoğalıyoruz. Korksunlar bizden! Biz bir gider, bin geliriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.05.2022 - 13:42

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV’de yayınlanan ve bugün Kültürpark’ta gerçekleştirilen Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar 1 Mayıs özel programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İzmir tarımı ve kooperatifçilik üzerine değerlendirmelerde bulunan Soyer, geçtiğimiz hafta açıklanan ve o günden bu yana kamuoyunda büyük tepki uyandıran Gezi Davası kararına da sert tepki gösterdi.  
Soyer ayrıca, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet verilmesini “hukukun üstünlüğünün yok olması” olarak tanımladı.  

“BİZİ GÖMMEYE ÇALIŞIYORLAR” 

Demokrasiye ve hukuka inananları gömmeye çalıştıklarını ifade eden Soyer, “Bu konu demokrasiyle ilgili. Çünkü demokrasi nasıl belli bir zümrenin refahını artıran bir rejim değilse; halkın, emeğin adil bir biçimde refahtan pay almasını sağlayan bir rejimse... Aynı zamanda 4 buçuk yıl yargılanıp beraat ettiğiniz gün müebbet aldığınız bir rejim değildir. Yani 4 buçuk yıl casusluk suçundan yatıyorsunuz, bittiği gün de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alıyorsunuz. Bu gerçekten hukukun üstünlüğünün yok olduğu, özgürlüklerin ortadan kalktığı bir dönem demektir. Demokrasi, sadece refahla ilgili değil; hukukla adaletle ilgi bir şey. Bunların yok olmasına razı olmayacağız. Bizi gömmeye çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var; biz tohumuz! Gömüldükçe çoğalıyoruz. Korksunlar bizden! Biz bir gider, bin geliriz. Gün gelir zorbalar gider. Gidecekler çünkü insan evladı evrimini tamamlamadı. İyiye, güzele, doğruya evriltmeye devam edeceğiz. Bunların hepsi geride kalacak. Gelecek her zaman iyiliğin, aydınlığın kazandığı dünya olacak ve biz o dünyayı kuracağız. Geliyor gelmekte olan” dedi.

“BUNU TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ”

Soyer ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımda başlayarak kentsel dönüşümde de uygulamaya başladığı ve büyük tartışmalara neden olan kooperatifçilik modelini de açıkladı. Türkiye’ye öncü bir model olacağını belirten Soyer, şunları söyledi; “70 yıllık Cumhuriyet’in ne kadar tesisi varsa satıldı, gitti. Fakat bizim bu hikayeyi değiştirebilmek için bulduğumuz şey yine demokrasi. Çünkü demokrasi aynı zamanda ekonomik bir şey. Rahmetli Bülent Ecevit’in söylediği bir şey var, halkın örgütlü gücü ekonomik girişimci haline getirilmelidir. Biz de ekonomik girişimci haline getirmeye çalışıyoruz. Tarımı herkes biliyor. Kooperatiflerden süt, zeytin, zeytinyağını alım garantisi vererek alıyoruz. Kooperatifi büyütüyoruz, geliştiriyoruz. Sadece tarımda değil, ulaşımda da yapıyoruz. Kamu güzergahında toplu taşıma yapan ESHOT’ları çekiyoruz. Onun yerine kooperatifi kurun diyoruz ve o güzergahı onlara teslim ediyoruz. Dolayısıyla müşteri potansiyeli 2 – 3 misli artıyor. Tabii koşulumuz şu; sen vatandaşı şu standartta taşıyacaksın, benim tarifemi uygulayacaksın, kısacası biz ESHOT’u kentin tüm kılcallarına sokmuş, kooperatifleri zenginleştirmiş oluyor ve ESHOT olarak tasarruf ediyoruz. Ekonomik bir girişimci olmasını sağlamış olduk. Bunu kentsel dönüşümde de yapıyoruz. Hayatın her alanında kooperatifleri güçlendirerek vatandaşımızı güç haline getirerek böylece refah sadece oligarkların olmayacak. Refah bu üreten halkın olacak. Bu önce merakla başlıyor. Merak etmemiz lazım. Merak edince empati yapmaya başlıyorsunuz. Empatiyle vicdanınız diriliyor ve bilgi edinme ihtiyacı duyuyorsunuz. Cesaretleniyorsunuz ve cesaret sizi özgürleşiyor. Merakla özgürlük arasında uzayan bir zincir var. Her halkasını yerine getirirseniz özgürleşiyorsunuz. Biz demokrasiyle, bilgiyle cesaretle bu toplumu başka bir yere taşıyacağız. Bu memleketi hak ettiği yere getireceğiz. Üretenlerin, işçinin iktidarını hep beraber kuracağız. İzmir sadece bir model. Bunu Türkiye’ye yayacağız.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.