Dolar 32,5396
%0.16
Euro 34,9206
%-0.15
Altın 2.437,960
%0.07
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer: Gençler kendi geleceklerini kendileri kurtarmalı

Soyer: Gençler kendi geleceklerini kendileri kurtarmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla online platformda İzmirli gençlerin sorularını yanıtladı. Soyer, gençlere bir kurtarıcı beklememeleri gerektiğini, kendi geleceklerinin kurtarıcılarının kendileri olması gerektiğini söyledi ve " O kurtarıcı bu topraklara bir kere geldi o da Mustafa Kemal Atatürk" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2021 - 18:43

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram’ında gençlerin sorularını yanıtladı. Online platform üzerinden gençlerin, 19 sorusunu yanıtlayan Soyer’e cevap vermesi için 1 dakika süre verildi.

Başkan Soyer, gençlerle bir araya gelmesini şöyle değerlendirdi: Soyer gençlerle yaptığı toplantıda, gelecek kaygısı yaşayan bir gencin  bazı şeylerin değişmesini istedğini ve bu değişime  İzmir’in öncülük edeceğine inandığını belirterek “Sevgili gençler, sizlerle beraber olmak muazzam heyecan verici bir şey. Gelecek sizin ellerinizde şekillenecek. Geleceği siz kuracaksınız.” diye konuştu.

“BAŞKA BİR DÜNYANIN MÜMKÜN OLDUĞUNU GÖSTERELİM”

Başkan Soyer, hiçbir zaman bir kurtarıcı beklmeyeceğimizi, o kurtarıcının bir kere topraklara geldiğini ve Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade etti ve“ Şimdi kendi geleceğinizin kurtarıcısı olmak mecburiyetindesiniz. Onun da tek bir yolu var, yaptığınız işi düzgün yapacaksınız. Başka bir dünyanın, başka bir hayatın mümkün olduğunu gösterelim. Bunu gösterelim ki insanlar umutlarını kaybetmesinler. İşsizliğin bir mecburiyet olduğunu görsünler. Bunların mümkün olduğunu bildiğim için siyaset yapıyorum. Bunların mümkün olduğunu göstermek için de bunun sorumluluğunu içimde hissediyorum” 

“YEREL BASIN DÜNYANIN EN ÖNEMLİ PAN ZEHRİ”

Bağımsız bir medyanın yaratılmasına dair bir çalışmanız var mı sorusuna yanıt veren Başkan Soyer, İzmir’de çok güçlü bir yerel basın olduğunu ifade etti. Başkan Soyer, “İnsanların haber alama özgürlüğü gıda hakkı gibi temel bir ihtiyaç. Biz giderek haber alma özgülüğünden mahrum olmaya başladık. İzmir de çok güçlü bir yerel basın var. Biz de bu arkadaşlarımızla çok sıkı bir iş birliği içindeyiz. Yerel basının güçlendirilmesi basın dünyanın en önemli pan zehirlerinden biri. Bizim işimiz gücümüz yerel basının güçlendirilmesi” dedi

İZMİR DÜNYADA SPORLA BİLİNECEK

İzmir’de spor turizmini geliştirmek için yapacağı çalışmalardan bahseden Başkan Soyer,

“İzmir Marina adıyla yeni açacağımız tesiste yelken sporları, yüzme sporlarıyla ilgili imkânlar yaratıyoruz. Yaklaşık 67 kilometre olan bisiklet güzergâhını 237 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Yine doğa sporları üzerine sıkça gideceğimiz sporlar. Ekip sporları olarak bildiğimiz sporlarda alt yapıyı güçlendirmek ve sporcu yetiştirmek için birçok girişimimiz var. Bunlarla da hem amatör kulüplerimiz hem de profesyonel kulüplerle görüşmelere devam ediyoruz. Hem amatör kulüplere hem de profesyonel spor kulüplerine destek oluyoruz. İzmir’in sporla dünyada daha fazla biline bilinebilir bir kent haline gelmesi için daha yapacağımız çok şey var” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK HAYALİ İZMİR’İ DÜNYA KENTİ YAPMAK

İzmir için ideallerini soran bir gence yanıt veren Başkan Soyer,

“İzmir bir dünya kentiydi. Akdeniz çanağının en güçlü Liman kentlerinden biri olmuş yüzyıllar boyunca. Ona tekrar bir iadeyi itibar kazandırmak isterim. İzmir’i öncü bir kent haline getirmek İzmir için en büyük hayallerimden biri” dedi.

Öte yandan kendi ideallerinden bahseden Başkan Soyer, “İz bırakmak ve unutulmayacak işler yapmak ve bunları İzmir’e miras bırakmak isterim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.