Dolar 32,5539
%0.02
Euro 34,8382
%-0.08
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer EBRD'nin kararı sonrası mesajını yineledi: O metro Buca'ya gidecek!

Soyer EBRD'nin kararı sonrası mesajını yineledi: O metro Buca'ya gidecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Buca Metrosu ihalesine ilişkin verdiği kararı değerlendirdi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Soyer, "Finansmanı sağlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladığı karar ile Buca Metrosu ihalesinin kurallara uygun olduğunu belirtip, ihaleyi kesinleştirdi. O metro Buca’ya gidecek!" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 25.03.2022 - 11:38

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent tarihinin en büyük yatırımı olarak lanse ettiği ve 14 Şubat’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle temeli atılan Buca Metrosu Projesi’nin ihalesiyle ilgili tartışmalar uzun süredir gündemdeki yerini koruyor.

İhaleye katılan firmalardan Nurol İnş. ve Tic. A.Ş ve Yapı Merkezi İnş. ve Sanayi A.Ş, Gülermak A.Ş’nin kazandığı ihaleyi yargıya taşımıştı. Firmanın açtığı dava sonucunda İzmir 4. İdare Mahkemesi, Buca Metrosu’na yapımına ilişkin ihale kararının iptaline karar vermişti.

Öte yandan Nurol İnş. ve Tic. A.Ş ve Yapı Merkezi İnş. ve Sanayi A.Ş İş Ortaklığı’nın, ihalenin kararına dair şikayetini inceleyen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankanı Şikayet Komitesi (EBRD) ise itirazı reddederek, ihale komisyonunun verdiği kararı onayladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin verdiği karara Danıştay nezdinde itiraz edileceği ifade edildi.

SOYER: O METRO BUCA’YA GİDECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de EBRD’nin ihaleyle ilgili verdiği kararın ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Alınan kararla ihalenin kurallara uygun bir şekilde yapıldığının kesinleştiğini belirten Soyer, şu ifadeleri kullandı.

“Buca Metro ihalesi Kamu İhale Kanunu değil, Uluslararası Fiddick ihale mevzuatına göre yapılmıştı. Finansmanı sağlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladığı karar ile Buca Metrosu ihalesinin kurallara uygun olduğunu belirtip, ihaleyi kesinleştirdi. O metro Buca’ya gidecek!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.