Dolar 32,5410
%-0.02
Euro 34,9024
%0.1
Altın 2.427,930
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den flaş aşı açıklaması ve Sağlık Bakanlığı'na destek mesajı

Soyer'den flaş aşı açıklaması ve Sağlık Bakanlığı'na destek mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Covid-19 aşısı olacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın Çin'den ilk etapta sipariş verdiği 50 milyon doz aşının önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceğinin açıklanmasıyla birlikte kamuoyunda, “aşı olup olmama” tartışmaları sürerken, Tunç Soyer aşı yaptırma kararı aldı. Soyer, "Sıram geldiğinde Covid-19 aşımı yaptıracağım." dedi. Öte yandan Başkan Soyer, aşı organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığı'na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti.

  • Ege Postası
  • 20.12.2020 - 18:47

EGEPOSTASI- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sipariş edildiğini açıkladığı Çin’den gelecek inaktif aşının kısa süre içerisinde gelmesinin ve aşılama işleminin başlaması bekleniyor. Kamuoyunda ise “aşı olup olmama” tartışmaları sürüyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama doğrultusunda ve bakanlıkça öngörülen programa uygun olarak aşısını yaptıracağını açıkladı.

Öte yandan Başkan Soyer açıklamasında, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin artan yükünü azaltmak için aşı organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığı'na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti.

Soyer açıklamayı sosyal medya hesabından yaparken şu ifadeleri kullandı;

"Değerli İzmirliler.  Bilim insanları, Covid-19’un önlenmesinde en akılcı ve etkin yaklaşımın “güvenli” ve “etkinliği” kanıtlanmış aşı olduğunda birleşiyor. İzmir'de küresel salgın başlar başlamaz kurduğumuz Bilim Kurulumuz da bu görüşte. Ben de bilimin ışığını izleyeceğim.

Sıram geldiğinde Covid-19 aşımı yaptıracağım. Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezlerinin artan yükünü azaltmak için aşı organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Spor salonlarımız, buz pisti, Fuar İzmir’in yanı sıra halkımızın kolay ulaşacağı meydanlara aşı modülleri kurup, gezici aşı ekipleri oluşturabiliriz. Fotoğrafta yurtdışı örneğini göndüğünüz aşı merkezleri için Büyükşehir Belediyemiz tüm kurumsal kapasitesi ile göreve hazırdır. Bu mücadeleyi de güç birliğiyle kazanacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.