Dolar 32,5509
%0.01
Euro 34,8696
%0.01
Altın 2.430,770
%0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den eleştiri: Özünde doğru, uygulamada son derece yanlış

Soyer'den eleştiri: Özünde doğru, uygulamada son derece yanlış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanın Günlüğü paylaşımında İçişleri Bakanlığınca alınan sokağa çıkma kararını eleştirdi. Soyer, "Sokağa çıkma yasağı baştan söylemeliyim ki son dakika verilen veya duyurulan bu karar özünde doğru, uygulamada son derece yanlıştır.Umarım bunu olumsuz sonuçlarını yaşamayız. Haftalardır sokağa çıkma yasağını savunduğum için belediyemiz bu karara hazırlıklıydı. Kriz planı devreye sokuldu ve öncelikle sağlık çalışanlarının ulaşımını sağlamak amacıyla gerekli önlemler alındı." dedi.

  • Ege Postası
  • 11.04.2020 - 09:28

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in küresel Koronavirüs salgını sonrası başlattığı ‘Başkanın Günlüğü’ dizisindeki paylaşımında bugün, 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağının getirilmesinden bahsetti. Soyer, sokağa çıkma yasağını haftalardır savunduğuna vurgu yaparak, "Bu karar özünde doğru, uygulamada son derece yanlıştır" açıklamasında bulundu.

İŞTE BAŞKANIN GÜNLÜĞÜ'NE YAZDIKLARI:

"Geçmişte kötü anılarımız arasında kalan sokağa çıkma yasağını bu kez sağlık endişesi altında yaşıyoruz. Baştan söylemeliyim ki son dakika verilen veya duyurulan bu karar özünde doğru, uygulamada son derece yanlıştır.

Fiziki mesafe diye haftalardır oluşturduğumuz olumlu tablo son dakika kararıyla ortaya çıkan panik havasında iki içinde tuz buz oldu. Umarım bunu olumsuz sonuçlarını yaşamayız. Haftalardır sokağa çıkma yasağını savunduğum için belediyemiz bu karara hazırlıklıydı. Kriz planı devreye sokuldu ve öncelikle sağlık çalışanlarının ulaşımını sağlamak amacıyla gerekli önlemler alındı. 

Belediyemiz saat 07.00 itibariyle kentin tüm ana güzergahlarında ualaşımı sağlayarak sokağa çıkma yasağında görevi başında olması gereken sağlık, emniyet görevlileri başta olmak üzere ulaşım görevini yerine getiriyor.

Kent Ekmek Fabrikası'nın 60 bin olan kapasitesi dün akşamdan itibaren 120 bine çıkarıldı, sabaha kadar çalıştı. İZMİRSU fabrikamızda da durum aynı. İZSU da görevinin başında ve herhangi bir aksamamız yok. 

Eşrefpaşa Hastanemiz'deki sağlıkçılarımız da görevini yürütüyor.Temizlik, dezenfeksiyon ekipleri ile mezarlık hizmetleri, aşevi, sığınma evi, HİM, çağrı merkezi, İZUM, zorunlu arıza müdahale ekipleri görevde.

Sizlerin yaşamsal ihtiyaçlarını gidermek için sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında tutulan tüm personelle sahadayız. Gün içinde duyurularımız devam edecek. Endişe etmeyin. Biz varız. "

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.