Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den Bremen'e 'kardeşlik' mesajı: Kutlamalarımız gecikse de dayanışmamız sürdü

Soyer'den Bremen'e 'kardeşlik' mesajı: Kutlamalarımız gecikse de dayanışmamız sürdü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir-Bremen Kardeş Kent Anlaşması’nın 25’inci yıl dönümü kutlamasında konuştu. Pandemi sebebiyle 2 yıl ertelemeli olarak düzenlenen programda Başkan Tunç Soyer, “Bremen Belediyesi ile aramızdaki kardeşlik bağı, inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Kutlamalarımız gecikmiş olsa da kardeşliğimiz hiçbir zaman kesilmedi ve dayanışmamız sürdü” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2022 - 10:38

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir-Bremen Kardeş Kent Anlaşması’nın 25’inci yıl dönümü için Almanya İzmir Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen törene katıldı.

Swissotel Büyük Efes İzmir’deki törende Başkan Soyer, Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter, Bremen Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Av. Nilay Kökkılınç ve eşi Çağlayan Kökkılınç, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.
Kentler arasındaki anlaşmanın 25’inci yılı olan 2020, pandemiye denk geldiği için ertelenen kutlamalar bu yıl  4-7 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılıyor.

“Coğrafyalarımız ayrı olsa da kentlerin sorunları ortak”

Buluşmadan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Soyer, “Bremen Belediyesi ile kentimiz arasında kurduğumuz çeyrek asırlık bağlardan büyük gurur duyuyoruz. İki kardeş şehrin birbirini her anlamda zenginleştireceğine inanıyoruz. Sanki 40 yıldır tanışıyormuşuz da şu anı bekliyormuş gibiyiz. İnşallah bu işleri çok ileriye götüreceğimize tüm kalbimle inanıyorum. İklim krizi, ekonomik krizler, siyasal krizler kısacası birçok düşmanla baş etmeye çalışıyoruz. Haydutları yenmenin tek yolunun dayanışmayı büyütmekten geçtiğini anlatan Bremen Mızıkacıları bizim için mesafeleri ortadan kaldırarak bizi binlerce kilometre uzakta kardeş şehrimize, Bremen’e bağlıyor. Aradaki mesafeye rağmen aslında birbirimize ne kadar muhtaç olduğumuzu hatırlatıyor. Coğrafyalarımız ayrı olsa da kentlerin günümüzde yaşadığı sorunlar ortak. Ve bu global sorunlara ancak yereller arası dayanışmayla çözümler üretebiliriz” dedi.

“Kutlamalarımız gecikmiş olsa da kardeşliğimiz hiçbir zaman kesilmedi”

Başkan Soyer ayrıca, “Bremen Belediyesi ile aramızdaki kardeşlik bağı, inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda büyüyerek bu sorunların çözümünde ilham kaynağı olacak. Geleceğin şehirlerini inşa etmemize katkı sağlayacak. Kutlamalarımız gecikmiş olsa da kardeşliğimiz hiçbir zaman kesilmedi ve dayanışmamız sürdü. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız deprem ve yangın gibi zorlu süreçlerde Bremen Belediyesi her zaman yanımızdaydı. Bremen Belediyesi’nin başta belediye başkanı, tüm yöneticileri ve değerli ekibine İzmir ile bu eşsiz kardeşlik bağını tesis ettikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Laftan ziyade icraata önem verdiğinizi gördük”

Bremen Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte, “Böyle bir ortamda daha güzel bir kutlama düşünülemez. Ben de sizlerin karşısında olmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Tunç Soyer, sizinle ilgili çok övgü dolu sözler duyduk ama ilk karşılaştığımız andan itibaren laftan ziyade icraata önem verdiğinizi gördük” diye konuştu.

Olumlu ilişkilerden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürlerini ileten Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter, “Bugün burada bulunmak bizler için bir gururdur” dedi.
Gecede ayrıca iki kentin dostane ilişkileri pasta kesilerek kutlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.