Dolar 32,5185
%-0.09
Euro 34,7960
%-0.2
Altın 2.421,520
%-0.35
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den Boğaziçi açıklaması: Baskı ve şiddet asla kabul edilemez

Soyer'den Boğaziçi açıklaması: Baskı ve şiddet asla kabul edilemez

Boğaziçi Üniversitesi'ne atamayla gelen Rektör Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı üniversitenin akademik kadrosu ve öğrencileri tarafından başlatılan protesto gösterileri sürerken, farklı şehirlerde de destek eylemleri yapılıyor. İzmir'de dün akşam saatlerinde yapılan dayanışma eylemine polis müdahale etmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kayyım Rektör Prof. Dr. Bulu'ya yönelik protesto eylemleriyle ilgili açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 04.02.2021 - 14:34

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonrası başlayan protestoları değerlendirirken, öğrencilere yönelik baskı ve şiddetin üzücü ve düşündürücü olduğunu belirtti.

"Haklı taleplerini barışçıl yollarla gösteren öğrencilere yönelik" şiddetin kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Başkan Soyer sosyal medyadan konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;

"Boğaziçi Üniversitesi, akademik kadrosu ve öğrencileri ülkemizin gözbebeği, tüm akademik kurumlarımız gibi geleceğimizi aydınlatacak en önemli bilim yuvalarından biridir. Tüm olanaklarımızı eğitim kurumlarımıza yönlendirmemiz gerekirken yaşananlar üzücü ve düşündürücüdür.

Türkiye’nin neresinde olursa olsun haklı taleplerini barışçıl yollarla gösteren öğrencilere yönelik baskı ve şiddet asla kabul edilemez. Üniversitelerimizin kendi rektörlerini kendilerinin belirleme talebi ise Türkiye’de bilimin özgürleşmesinin ve gelişmesinin temel koşuludur.

Üniversitelere yönelik her türlü baskı, ekonomik ve sosyal sorunlarımızın derinleşmesine, çözümlerinin zorlaşmasına yol açar. Bu olaylar açıkça anlatıyor: Genç filizleri budayarak sorunları çözmeye çalışmak, on yıllardır yaptığımız yanlışı sürdürmekten başka bir şey değildir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.