Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal medya fenomenleri Buca sokaklarında

Sosyal medya fenomenleri Buca sokaklarında

Buca’nın tarihi değerlerini ve zengin mutfağını geniş kitlelere tanıtmak için düzenlenen #bucayikesfet turu başladı. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın daveti üzerine kente gelen 30 sosyal medya fenomeni, günün ilk ışıklarıyla kentin lezzet ve tarihi noktalarını keşfetmeye başladı. Turun ilk gününde ekiple Dumlupınar’da bir araya gelen Başkan Kılıç, kentin çok büyük bir kültürel zenginliğe sahip olduğunu ifade ederek, “Bütün hemşehrilerimizi Buca’yı keşfetmeye davet ediyorum. Gelin, biz buradayız, bekliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2020 - 09:32

Kent kültürünü tanıtmak ve turizmi geliştirmek için Buca’ya gelen Türkiye’nin önde gelen 30 seyahat yazarı, gurme ve Instagram fenomenleri Buca’yı keşfetmeye başladı. 

Sosyal medya fenomenleri3 gün boyunca devam edecek turun ilk gününde Buca’nın tarihi kültürel yerlerinden gastronomisine kadar yaşadıkları deneyimleri #bucayikesfethastagiyle Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından paylaşmaya başladı. Yüksek etkileşim alan paylaşımlara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.   

İLK GÜNDE TARİH VE ESNAF LEZZETLERİ 

Buca Belediyesi önünden başlayan turun ilk gününde Buca’nın tarih dolu sokakları keşfedildi. Tarihi Yaylacık ve Dumlupınar sokaklarını turlayan gezginler; Levanten evleri, Buca köşkleri, Buca Protestan Baptist Kilisesi, Kızılçullu Sulama Kemerleri ve Mevlana Heykeli’ni gezdi.  Turda tarihi değerlerin yanı sıra Buca’nın eşsiz lezzet mekânları daziyaret edilip tadımlar yapıldı. Günün ilk ışıklarında çorbayla başlayan turda, esnaf kültüründen Ege mutfağına, gevrekten Buca tostuna kadar birbirinden farklı lezzetler tanıtıldı.  

BUCA’YI KEŞFETMEYE GELİN, BİZ BURADAYIZ, BEKLİYORUZ

Dumlupınar gezisinde Buca Tostçusu’nda ekiple buluşan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Turizmi sadece kıyı turizmi veya doğa turizmi olarak görüyoruz ama kültürel turizm de son dönemlerde atağa geçti. Buca, İzmir’in en eski kültüre sahip kentlerinden bir tanesi. Levanten evleriyle, köşkleriyle, kendine has yapısıyla Buca çok farklı ve görülmesi gereken bir yer. Bunu tanıtmak, vatandaşlarımıza anlatmak için sosyal medyanın etkin isimlerini davet ettik.  Birbirinden değerli sosyal medya fenomeni arkadaşlarımız, bizleri kırmadı Buca’yı keşfetmek için kentimize geldi. Arkadaşlarımız ilk ziyaretini Dumlupınar’da gerçekleştirdi. Şu an hepsi de gerçekten çok mutlu oldular. Buca’nın böylesine tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğundan çok haberdar değillerdi. Bu turla Buca’yı keşfetmiş oldular. Bucamızın sadece tarihiyle kültürüyle değil, damak tadıyla da kendine has bir güzelliği var. Ben bütün hemşehrilerimizi Buca’yı keşfetmeye davet ediyorum. Gelin, biz buradayız, bekliyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.