Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Smyrna Agorası bakanlığa mı devrediliyor?

Smyrna Agorası bakanlığa mı devrediliyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yetki alanları içerisinde bulunan Smyrna Agorası kazı alanları içinde yer alan dört parseli Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis etmeye hazırlanıyor. İlgili konu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme alınıp görüşülecek.

  • Ege Postası
  • 05.03.2021 - 12:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyükşehirin yetki alanlarında bulunan ve kazı çalışmalarının halen devam ettiği Smyrna Agorası için krtik bir adım atmaya hazırlanıyor.

Kazı alanı içerisinde yer alan dört parselin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmesi konusu da 'Protokol' imzalanması gündemde.

Söz konusu protokol görüşmeleri ise 8 Mart Pazrtesi günü gerçekeltirilmesi planlanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirilecek.  

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Hukuk, Plan ve Bütçe, Turizm ve Fuarcılık Komisyonlarında görüşülen gündem maddesi, komisyonlardan oy birliği ile kabul edilen gündem maddesi, meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

İlgili madde gündemde, “Antik Smyrna Agorası Kazı Alanı içinde yer alan ve Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 7339 ada, 7, 8, 9, 10 parsellerde yer alan tarihi yapıların Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesine yönelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün oybirliği ile uygun bulunduğu” ifadeleriyle yer aldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.