Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Seyrek satışında’ flaş gelişme: Belediyeye mahkemeden bir engel daha

‘Seyrek satışında’ flaş gelişme: Belediyeye mahkemeden bir engel daha

İzmir İdare Mahkemesi, geçtiğimiz eylül ayında gündeme gelen Menemen’de mülkiyeti belediyeye ait olan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin satışı belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesine karşı Millet İttifakı tarafından açılan davada mahkemenin “yürütmeyi durdurma” kararın karşı Menemen Belediyesi’nin yaptığı itiraz İdare Mahkemesince reddedildi.

  • Ege Postası
  • 16.01.2022 - 09:12

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Eylül ayında, Menemen’de mülkiyeti belediyeye ait olan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin kat karşılığı satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesiyle çalkalanmıştı. 

CHP ve AK Parti arasından iplerin bir kez daha gerilmesine neden olan konu, Ekim ayı meclisinde de gündeme gelmiş ve önerge oy çokluğuyla kabul edilmişti. Mecliste oy çokluğuyla kabul edilen satış yetkisi, Millet İttifakı tarafından yargıya taşınmıştı. 

Geçtiğimiz ay ise İzmir İdare Mahkemesi, 1.6 milyar lira değerindeki arazinin satış yetkisi için “yürütmeyi durdurma” kararı vermişti.

Kararın ardından Menemen Belediyesi “yürütmeyi durdurma” kararına itiraz etmişti.

Öte yandan; belediyenin itirazına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. İzmir İdare mahkemesi satışa ilişkin belediyenin “yürütmeyi durdurma” kararına itirazını reddetti.

Kararı, Menemen Belediye Meclisi CHP’li meclis üyesi Deniz Karakurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 

Karakurt paylaşımında şu ifadelere yer verdi;
“Seyrek’teki arazilere ilişkin yasaya aykırı olarak alınan Meclis kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz Bölge Mahkemesince red edildi. Aslında alınan Meclis kararının yasaya aykırı olduğunu bile bile niye ısrarla bu itirazlar yapılıyor anlaşılır gibi değil

Yasalar çok açık, yasaya uygun kararlar almak varken çoğunluğa güvenip hukuksuz alınan kararlar ve hukuksuz yapılan ihalelerin ardı arkası kesilmiyor

Menfaatinize göre değil , hukuka uygun kararlar alıp; biz yaptık oldu yerine usulüne uygun ve şeffaf yönetim zor değil beyler zorunlu…

Tek ihtiyacımız doğru akıl doğru ahlak doğru vicdan!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.