Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serdar Aksoy davasında sanıktan flaş iddia: Her şeyi biliyordu!

Serdar Aksoy davasında sanıktan flaş iddia: Her şeyi biliyordu!

Menemen Belediyesi'ne yönelik "zimmet ve irtikap" iddialarıyla 2020 yılında yürütülen soruşturmada tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugün Karşıyaka Adliyesi’nde 5. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Menemen Belediyesi müdafileri yeni bilirkişi incelemesi talep ederken duruşmada konuşan Sanık Murat Koşum, flaş bir iddiayı ortaya attı ve Aksoy’un tüm olanlardan haberdar olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 06.07.2022 - 16:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi'ne yönelik "zimmet ve irtikap" iddialarıyla 2020 yılında yürütülen soruşturmada tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugün Karşıyaka Adliyesi’nde 5. kez hakim karşısına çıktı.

İlk duruşmada tahliye edilen Aksoy için mahkeme heyeti üçüncü duruşmada adli kontrol şartını kaldırmıştı. Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. duruşmada Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Serdar Aksoy, bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşma başlangıcında bilgilendirme yapan mahkeme başkanı, önceki duruşmalarda talep edilen belge ve soruşturma evraklarının dosyaya eklendiğini söyledi. Ayrıca sunulan delillerin bilirkişi tarafından incelendiğini ve hazırlanan bilirkişi raporu ve sanıklara ait ali kontrol evraklarının da dosyaya eklendiğini söyledi.

YENİ BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TALEBİ

Öte yandan; Menemen Belediyesi müdafi avukat, bilirkişi raporundaki kamera kayıtlarının makine mühendisleri tarafından incelenmesine ardından yeni bir rapor yazılması gerektiğini belirterek yeni bilirkişi incelemesi talep etti.

Menemen Belediyesi avukatının talebinin ardından söz alan Serdar Aksoy’un avukatı Bilge Özer, yeni bilirkişi incelemesinin davayı uzatacağını belirtti ve “Fezleke özetlenerek sizin önünüze getirilmiş. Çok üzgünüm ama bu bilirkişi raporu değil. Bilirkişi raporu, mahkemeye yol gösterir ve destek olur. Bu destek değil köstek oluyor. Emniyete giden kantar fişleri var” dedi.

Özer'in sözlerinin arasına giren hakim "Bize kantar fişi” sunulmadı demesinin üzerine Avukat Özer, ilgili delilleri hakime sundu.

Daha sonra konuşmasına devam eden Özer, “Soruşturma aşamasında emniyetin sunduğu raporda kamyonların ne kadar kiloda eşya taşıdığı belirtilmiştir. Yeni bilirkişi raporu alırsa bu da emniyetin sunduklarının dışında bir şey olmayacak. Şüphe-sanık ilkesi üzerinden hareket etmelisiniz. Bilirkişiye gönderirseniz size yine aynı sonuçları gönderirler. Bu da davanın uzamasına neden olacak” ifadelerini kullandı ve "yeni bilirkişi incelemesi yapılmadan karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Öte yandan; sanık müstekileri de yeni bilirkişi raporu talebinin reddedilmesini talep ederken birçok sanığın aylardır çalışmadığın, maaşlarının bir kısmını alamadıklarını ve mevcut ekonomik şartlarda zor durumda kaldıklarını belirterek bir an önce karar verilmesi gerektiğini söylediler.

SANIK KOŞUM’DAN FLAŞ İDDİA

Duruşmada söz alan geçmişte Serdar Aksoy’un makam şoförlüğünü yaptığını söyleyen tutuksuz sanık Murat Koşum, Aksoy’un “hurdalıkla” ilgili her şeyden haberdar olduğunu iddia etti ve şunları söyledi;

“Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Katı Atık Daire Başkanlığı'nda çalışıyordum. Serdar Aksoy, aday adayı olduğunda onunla birlikte yol yürümek için işimden ayrıldım ve kendisini Menemen’de tanıtmak için onunla birlikte çalışmaya başladım. Kendisinin şoförü olarak işe başladım. Ben katı atık kompost işindeydim daha önce. Orada şunu öğrendim ki dışarıdan içeriye araç giremiyor. Ayrıca belediye bunları ihale edemiyor. Bu olaylar olduğunda ben Serdar Bey’in yanındaydım. Kendisine sordum. Ulukent ve Emiralem gibi belediyeler kapandığından orada kayıtlı malların bazıları Menemen Belediyesi’ne geçmişti. Kayıtsız geçenler de varmış. Serdar Bey envantere kayıtlı olmayanları satma gereği duydu. Kendisi bana tereyağından kıl çeker gibi bu işin 95 bin liraya halledilebileceğini söyledi. Yani Serdar Bey’in bu olaylardan haberi vardı. Serdar Aksoy imzanın sahte olduğunu söylüyor. Bu olaylar gerçekleştikten sonra kardeşim Gazi Koşum beni aradı. ‘Başkan benden savunma istemiş’ dedi. Ben de başkana söyledim. ‘Yazsın bir şeyler’ dedi. Gazi Koşum’u görevlendiren Serdar Aksoy’dur.”

Koşum’un konuşmasının ardından söz alan  Serdar Aksoy’un avukatı Özer, “Arkadaş ‘kimseyi satmam’ dedi ya satma nedeni şu: Bize ‘Bir ev satın alın satmayayım’ dedi. Ben de istediği yerde istediğini söyleyebileceğini söyledim. Ayrıca kendisi Serdar Aksoy’un eşini de tehdit etti. Kendisi ayrıca işten uyuşturucu kullandığı için atıldı” dedi.

YİNE ERTELENDİ

Öte yandan; mahkeme heyeti, Menemen Belediyesi müdafilerinin talep ettiği yeni bilirkişi incelemesinin yapılmasını kabul etti ve dava 6 Kasım tarihine ertelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.