Dolar 32,5698
%0.09
Euro 34,9596
%0.38
Altın 2.425,430
%0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sengel: Selçuk’taki doğal yaşam şirketlerin kârlarından daha büyüktür

Sengel: Selçuk’taki doğal yaşam şirketlerin kârlarından daha büyüktür

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Gökçealan köyünde yapılması planlanan JES projesine dair yazılı açıklama yaptı ve “Tüm yasal ve toplumsal koşulları değerlendirerek toprağımızı, doğamızı ve geleceğimizi koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Efes Selçuk’taki doğal yaşam, şirketlerin kârlarından çok daha değerli ve büyüktür!” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.06.2021 - 11:39

Selçuk’un Gökçealan köyüne bir şirketin JES, GES ve endüstriyel sera projelerine karşı, yöre halkı ve çevrecilerin mücadelesi devam ediyor.

Efes Selçuk’ta daha önce de yapılması planlanan projeleri hatırlatan Başkan Sengel, “Başta köylü yurttaşlarımız ve belediyemiz olmak üzere tüm Efes Selçuk, daha önce defalarca yaptığı üzere hep birlikte doğa talanına karşı direnmeye hazırdır” dedi.

Başkan Sengel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin dört bir yanında kâr hırsıyla sürdürülen doğa katliamlarının son halkası da Gökçealan köyümüz civarında inşa edilmek istenen JES, GES ve endüstriyel sera projeleri oldu.

Tüm dünyanın ekolojik kriz ve felaketlerle boğulduğu bir dönemde, doğal yaşama verdiği telafisiz zararları bilimsel olarak da açık olan endüstriyel enerji ve tarım projelerine izin vermemiz mümkün değildir.

Tarım kenti olan Efes Selçuk’ta doğayla uyumlu bir yaşamı geliştirmek için çalışıyoruz, endüstriyel enerji ve tarım projeleri reddediyoruz.

Başta köylü yurttaşlarımız ve belediyemiz olmak üzere tüm Efes Selçuk, daha önce defalarca yaptığı üzere hep birlikte doğa talanına karşı direnmeye hazırdır.

Tüm yasal ve toplumsal koşulları değerlendirerek toprağımızı, doğamızı ve geleceğimizi koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Efes Selçuk’taki doğal yaşam, şirketlerin kârlarından çok daha değerli ve büyüktür!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.