Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9730
%0
Altın 2.447,820
%0.48
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu’ndan ‘kentsel dönüşüm’ tepkisine yorum: Siyasi olarak...

Selvitopu’ndan ‘kentsel dönüşüm’ tepkisine yorum: Siyasi olarak...

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun ziyareti esasında Karabağlar’daki kentsel dönüşüme ilişkin yapılan eyleme ilişkin Egepostasın’na konuştu. Bölgedeki dönüşümde ekonomik kriz nedeniyle gecikme olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Ben bu olayı biraz da siyasi olarak gördüm” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2021 - 11:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı olan ve Karabağlarda Karabağlar'da mobilya sektörüne eleman kazandırmayı amaçlayan Mobilya Akademi'nin açılış törenine katılmasının ardından bir sonraki durağı olan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ile Karabağlar Belediyesi'nin toplu açılış törenine giderken  ellerinde dövizlerle bekleyen vatandaşların kentsel dönüşüm eylemiyle karşı karşıya kalmıştı. 

Alanda, eylemciler adına Kılıçdaroğlu’yla konuşan Eray Uslu isimli vatandaş, “Buraya harcayacağınız parayı bize harcasaydınız. O zaman büyükşehir burayı bıraksın biz de devletle çözmeye çalışalım sorunumuzu. Tapularımız burada 9 yıldır Büyükşehir’de. Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil” diyerek bölgedeki kentsel dönüşümün 9 yıldır bitirilememesine tepki göstermişti. 

AK PARTİ’DEN YORUMLAR GECİKMEDİ

Öte yandan; yaşanan olaya İzmir siyasetinin muhalefeti AK Parti kanadından da eleştiriler gecikmemişti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “CHP'li Soyer, CHP Milletvekillerini İzmir'de sokağa çıkamaz hale soktu. Boşuna demiyoruz; Onlar konuşur AK Parti yapar” sözleriyle tepkisini dile getirirken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise “Büyükşehir, yatırımı ve hizmeti sadece sahil tarafına götürmeye devam ediyor. Arka mahalleler görülmüyor, duyulmuyor! Uzundere'de yıllardır bekleyen kentsel dönüşüm yine bitirilemedi” demişti.

“YAPILMAYACAK DİYE BİR ŞEY YOK”

Yaşanan olaya ilişkin Egepostası’na konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, alandaki tek sorunun gecikme olduğunu ifade ederken gecikmenin nedeninin ise ülkedeki ekonomik kriz olduğunu söyledi.

Yaşanan olayı değerlendiren Başkan Selvitopu, “O konu çok önemli bir konu değil. Oradaki vatandaşların bir an önce binalar yapılsın talebi var. Bir hak kaybı ya da başka bir sıkıntı yok. Orada binalar yapıldı. 800 daire yapılıp teslim edildi. Çalışmalarımız devam ediyor. Yapılmayacak diye bir şey yok. Yapılacak. Vatandaşımızın gecikmeden dolayı şikayeti var” dedi.

“ORADA BİRTAKIM MEDYA KURULUŞLARI VARSA…”

Yaşanan olayın provakosyon olabileceğini ifade eden Başkan Selvitopu, “Ben bu olayı biraz da siyasi olarak gördüm. Orada birtakım medya kuruluşları varsa… Biz sorunları biliyoruz. Daha önce vatandaşlarla da görüşüldü. Sorunlarla ilgileniyoruz ve çözümü için de çalışıyoruz” diye konuştu.  

“GECİKMENİN SEBEBİ EKONOMİK KRİZ”

Alandaki dönüşümde yaşanan gecikmenin nedeninin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Gecikmenin sebebi de ülkedeki ekonomik kriz. Biz bu alanda iki kez ihaleye çıktık ve ihaleye katılan olmadı. Yani tamamen ülkedeki ekonomik durumla ilgili” ifadelerini kullandı. 

“ÖNCE ORAYI ÇÖZSÜNLER”

Son olarak, vatandaşın verdiği tepkiye ve yaşanan olaya ilişkin AK Parti kanadından yapılan eleştirileri de değerlendiren Başkan Selvitopu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçede başlattığı ve 14 mahalleyi içine alan 540 hektarlık alandaki çalışmaları hatırlattı şunları söyledi; “Onlar kendilerine baksınlar 2012’de ilan edilen 540 hektarlık alanda 9 yıldır hiçbir şey yapamadılar. Önce orayı çözsünler. Burada başlayan bir iş var ve devam ediyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.