Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu: Karabağlar Belediyesi tüm gücüyle yanınızda

Selvitopu: Karabağlar Belediyesi tüm gücüyle yanınızda

Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi'nin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 88. yılı nedeniyle düzenlediği “Seçilmiş Kadınlar ve Semt Merkezleri Kursiyer Kahvaltısı” bugün de devam etti. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç'ın yanı sıra çok sayıda kursiyer kadının yer aldığı buluşmada konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Yanınızda olmaya, sıkıntılarınızı azaltmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2022 - 14:21

Karabağlar Belediyesi Kibar Hizmet Kompleksi Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilen kahvaltı öncesi Milletvekili Kılıç'la birlikte masaları tek tek dolaşarak konuklara “hoşgeldiniz” diyen Başkan Selvitopu, “Ulusal Kurtuluş Savaşı Önderi Mustafa Kemal Atatürk kadınların dinamizmini, gücünü bildiği için toplumsal yaşamın her alanında daha aktif olmaları için çaba harcadı. Bu nedenle 88 yıl önce seçme ve seçilme hakkını tanıyan dünyadaki ilk ülkelerden biriyiz. Bunun değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Kadınlarımızın özellikle siyasette daha fazla yer almaları gerekiyor” diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında olmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Selvitopu, “Çünkü toplumun yarısını temsil ediyorsunuz. Açtığımız semt merkezleriyle sizlere ulaşmaya çabalıyoruz. Bundan sonra da sayılarını artırmak ve her mahallemize semt merkezi kazandırmak hedefindeyiz. Ailelerinizi ayakta tutmak, çocuklarınızı yetiştirmek için verdiğiniz mücadeleyi çok iyi biliyoruz. Bir nebze de olsa bu mücadelenize destek verme amacındayız. Kahvaltımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Milletvekili Kılıç da yaşam öyküsünü anlatarak, “Bugün burada bir Cumhuriyet kadını olarak karşınızda duruyorsam, bunu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum. Daha nice Sevda'lar farklı farklı yerlere gelmeyi başardılar, başaracaklar” diye konuştu.

Kılıç ayrıca, “Seçildiği ilk günden itibaren çocukları ve kadınları önceleyen, kadın mücadelesinde hep yanımızda olan Muhittin Başkan'a alkış istiyorum” diyerek kursiyer kadınlara çağrı yaptı. Kadınlar da Başkan Selvitopu'nu uzun süren alkışladılar.

Kahvaltının ardından günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.