Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk’taki ‘kaçak villalarda’ flaş gelişme: Belediye ‘villalara’ mühür vurdu

Selçuk’taki ‘kaçak villalarda’ flaş gelişme: Belediye ‘villalara’ mühür vurdu

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen Selçuk’un Çamlık Mahallesi’nde bulunan ‘kaçak villalara’ ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Villaların mühürlendiği öğrenildi. Yapıların mühürlenme gerekçesinin ise elektrik ve su tesisatı olduğu belirtildi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2022 - 11:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta yönetimi CHP’de olan Selçuk Belediyesi ise tarım arazisine inşa edilen konut skandalıyla gündeme geldi.

Egepostası’nın gündeme getirdiği haberde, Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana 8 adet villa yapıldığı görüldü.

YÜZDE 20 YAPILAŞMA İZNİ VERİLMİŞ

Tarım arazisinde betonlaşmanın başlaması ‘belediyenin kaçak yapılara göz yumduğu’ eleştirilerini doğururken konuya ilişkin belediye yetkilileri ile yapılan görüşmede; alanda yapılaşma izninin İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alındığı söylenmişti. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise; 1 konut ruhsatı kesebileceği alanda 7 ruhsat kestiğini ve bu ruhsatların da ‘konut ruhsatı’ değil ‘tarım ve hayvancılık ruhsatı’ olduğunu belitmişlerdi.

BELEDİYE DENETİM YAPMAMIŞ

Belediye yetkilileri, yapılan görüşmelerde taşınmazın ‘marjinal tarım alanı’ statüsünde olduğu ve yüzde 20 yapılaşma hakkı olduğunu ifade etmişler ve Yetkililerin, bölgede inşaatı devam eden 8 villa hakkında bugüne kadar denetim yapılmadığı söylemişlerdi.

VİLLALAR MÜDÜRLENDİ

Öte yandan; ‘kaçak villalar’ olarak gündeme gelen yapıların belediye tarafından mühürlendiği öğrenildi.

Yargıya intikal edildiği öğrenilen yapıların mühürlenme gerekçesi olarak ise elektrik ve su tesisatı gerekçe gösterildi.

Yapı ruhsatlarının depo vasıflı olduğu, bu nedenle verilen ruhsatta tek bir elektrik ve su tesisatına izin verdiği ifade edilirken birden fazla alanda elektrik ve su tesisatı çekilmesi nedeniyle yapılar mühürlendiği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.