Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,0775
%-0.13
Altın 2.309,620
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk’ta doğa dostu verimli tarımsal üretim buluşması

Selçuk’ta doğa dostu verimli tarımsal üretim buluşması

Efes Selçuk’ta düşük maliyetli doğa dostu yöntemlerle verimli üretimin yolları paneli gerçekleştirilecek.

  • Ege Postası
  • 12.01.2022 - 10:01

Türkiye’de tarım eğitiminin 176. yılı etkinlikleri kapsamında, Efes Selçuk Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri İzmir Şubesi işbirliğinde Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde “Düşük Maliyetli Doğa Dostu Yöntemlerle Verimli Üretimin Yolları” paneli düzenlenecek.

13 Ocak Perşembe günü saat 13.30’da Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde düzenlenecek panele, Prof. Dr. Tayfun Özkaya, ziraat mühendisi Mehmet Pakkaner, ziraat mühendisi Şükrü Ercan ve doğal yöntemleri deneyimleyen üretici Ogün Acar konuşmacı olarak katılacak.

Endüstriyel tarım sitemi ve Türkiye tarımının ithalata bağımlı yapısı sebebiyle girdi maliyetlerinin katlanarak arttığı bir dönemde, üretmeye devam etmek isteyen çitçilerin yaşadıkları zorlukları hafifletebilecek düşük maliyetli doğa dostu verimli tarımsal üretim yolları, aynı zamanda gıda güvenliğinin ve gıda güvencesinin sağlanması için de alternatif çözümler sunuyor.

Başta zeytin, şeftali, nar, mandalina ve ayva gibi meyveler olmak üzere pek çok tarımsal ürünün yetiştiriciliğinin yapıldığı bir tarım kenti olan Efes Selçuk’taki çiftçilerin güncel sorun ve ihtiyaçlarının da konuşulacağı panele üreticilerin yoğun katılımı bekleniyor.

Aile tarımı ve küçük üreticilerin güçlendirilmesi ile büyük ölçekli tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla çok yönlü bir tarımsal stratejiyi yaşama geçiren Efes Selçuk Belediyesi ile TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası arasında sağlanan işbirliğini kurumsal ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla bir işbirliği protokolünün de imzalanacağı etkinliğe, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez de katılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.