Dolar 32,4834
%0.11
Euro 34,7439
%0.07
Altın 2.472,070
%0.4
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta 30 Ağustos bir başka

Selçuk'ta 30 Ağustos bir başka

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları etrafında kenetlenen Türk Ulusu’nun emperyalizme karşı kazandığı zaferin 99. Yılı Efes Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı.

  • Ege Postası
  • 31.08.2021 - 09:40

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi tören ile başladı.  Resmi törene ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan resmi törende kaymakamlık ve belediye başkanları çelenklerinin sunumunun ardından katılımcılar Selçuk İlçe Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Konser ile tüm kenti sardı. Atatürk Anıtı önünden başlayan Fener Alayı, zafer coşkusunu kent sokaklarına taşıdı.  Her yaştan Efes Selçuklu meşaleler, bayraklar ve Atatürk posterleriyle marşlar söyleyerek kent sokaklarında yürüdü. Efes Selçuklu gençlerden oluşan bando takımı da korteje eşlik etti. 

İstasyon Meydanı’nda son bulan Fener Alayı’nın ardından Grup Sam Efes Selçuklular ile buluştu.

ÇOCUKLAR VARSA UMUT VAR 

Konser öncesinde sahneye çıkan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Yarınların Cumhuriyet ile olacağına inanan Efes Selçukluları görüyorum bu akşam. Hepinizin ayağına sağlık. Nasıl güzel görünüyorsunuz bir bilseniz. Çocuklarınızı da alıp gelmişsiniz. En önlerdeydi çocuklar. Bu ne demek biliyor musunuz? Gelecekte umut var demek. Atatürkçü gelecek asla engellenemez demek. O çocukları yetiştiren ailelere kurban oluruz. 99 yıl önce tek ve yegâne başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bir meşale yaktılar. Bu Cumhuriyet meşalesiydi, bağımsızlık meşalesiydi, özgürlük meşalesiydi. İşte o çocuklar Cumhuriyet meşalesini, bağımsızlık meşalesini, özgürlük meşalesini sonsuza kadar taşıyacak olanlardır. Efes Selçuklular, sizler Cumhuriyet hep sahip çıktınız, Atatürk ilke ve devrimlerine hep sahip çıktınız. Bundan sonra da bağımsızlık mücadelesi noktasında  “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözü üzerine hep birlikte yol almaya devam edeceğiz. Sizlerle birlikte geleceğin en güzel yarınlarına kavuşacağız. Eminim ki; bu Cumhuriyet meşalesi sonsuza kadar yanacak. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi. Başkan Sengel’in konuşmasının ardından Grup Sam sevilen şarkılardan oluşan repertuvarıyla Efes Selçuklular’a keyifli dakikalar yaşattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.