Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar kurbanlık pazarı kuruldu

Seferihisar kurbanlık pazarı kuruldu

Kurban Bayramı’nın son gününe kadar Seferihisar ve çevresinden gelenlere hizmet edecek olan Seferihisar Kurban Pazarı, Seferihisar başta olmak üzere Menderes, Urla, Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerine Seferihisarlı yerli yetiştiricilerin özenle beslediği sağlıklı kurbanlıkları seçme imkânı sunacak.

  • Ege Postası
  • 05.07.2022 - 10:10

Yerli hayvan yetiştiricilerini korumak amacıyla Seferihisar Belediyesi tarafından kurulan pazar, hayvanların su ve yem ihtiyacının karşılandığı, sterilize edilmiş ve gölge altında yetiştiricilerin hayvanlarını sergilemesine imkan veriyor. Seferihisar Kurbanlık Hayvan Pazarı’nın giriş ve çıkışında hayvanlara kimlik ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkvet sistemi kontrolleri, ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından veteriner hekim denetimi yapılıyor, kurbana uygun olmayan hayvanların pazara girişi engelleniyor. Satışı yapılan kurbanlıklar için nakliye hizmeti de sunuluyor. İsteyen kurbanlığını alıp evine götürebiliyor, isteyen de kurbanını belediyeye ait kurban kesim alanında kestirmek üzere bayrama kadar pazarda bırakabiliyor. 

Kocaçay kenarına kurulan kurbanlık pazarında küçükbaş hayvanların 3 bin ve 6 bin lira arasında değişen fiyatları bulunuyor, hayvanların hijyenik ve steril şartlarda barınması için 24 saat belediye personeli tarafından kontrol edilecek pazar sonrasında kurulacak ortak kesim noktasında belediye kasapları görev alacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.