Dolar 32,3362
%0.17
Euro 35,1681
%-0.04
Altın 2.240,750
%-0.12
Bist-100 8,75
%0.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şebeke suyu sorunuyla ilgili Başkan Soyer'den açıklama: Bir bardak suda kopartılan fırtına gibi

Şebeke suyu sorunuyla ilgili Başkan Soyer'den açıklama: Bir bardak suda kopartılan fırtına gibi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şebeke suyundaki sorunla ilgili açıklama yaptı. Başkan Soyer, klor dozajıyla ilgili bir sorun yaşandığını ve çok kısa sürede giderildiğini belirterek konuya ilişkin 'titiz' davrandıklarını söyledi. Yaşanan arıza nedeniyle gelen eleştirilere de yanıt veren Soyer, "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2021 - 14:33

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün Gaziemir ve Buca ilçelerinde şebeke suyundan kötü koku gelmesi ve gece saatlerinde şebeke suyu nedeniyle fenalaştıklarını iddia edenlerin hastanelere başvurmasıyla ilgili, "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi. Yani sadece klor dozajıyla ilgili bir sorun. O da çok kısa sürede giderildi." dedi.

Soyer, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'u kabulünün ardından gazetecilerin içme suyu şebekesinde yaşanan sorunla ilgili sorularını yanıtladı.

Sorunun abartıldığını öne süren Soyer, "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi. Yani sadece klor dozajıyla ilgili bir sorun. O da çok kısa sürede giderildi zaten. Arızaya ilişkin çok sayıda haberle karşılaştım. Yok hastaneler doldu, yok insanlar... Hiçbiri doğru değil. Baktırdık hastanelere de böyle bir problem yok. Ama tabii ki bu tür teknik arızaların insan sağlığı için tehdit olabileceğini düşündüğümüz için de çok daha titiz ve hassas davranmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

"Toksik tanı yok"

İZSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada da klorlama ünitesindeki arıza nedeniyle dün İzmir'in bazı ilçelerinde şebeke suyunda kokuya neden olan değişim yaşandığı, bunun insan sağlığını etkileyecek bir durum yaratmadığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"20 Haziran Pazar günü 02.00 ile 05.00 arasında Tahtalı Barajının suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısmi bir teknik arıza meydana gelmiş, bu sırada suyun tat ve dokusunu etkileyen ancak sağlık yönünden zarar içermeyen bir durum oluşmuştur. Gaziemir, Karabağlar ve Buca'nın bir kısmını etkileyen sorun saat 05.00 itibarıyla kaynağından çözülmüştür. Bu saatten sonra şebekeye koku ve tat yönünden sorun içermeyen su verilmeye başlanmıştır. 3 saatlik sürede şebekeye giren su ise gereken önlemler alınarak tahliye edilmiştir."

Sorunun yaşandığı saatler içinde çeşitli noktalardan su numuneleri alındığı ve kurum akredite laboratuvarlarında testler yapıldığı ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bununla birlikte İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde hastaneye başvuran vatandaşlarımızda su kullanımı sebebiyle toksik veya enfeksiyon tanısı taşıyan herhangi bir vaka tespitinin bildirilmediği öğrenilmiştir. Böyle bir olumsuzluğun tekrarlanmaması adına gerekli idari ve teknik önlemler kurumumuzca alınmıştır." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.