Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sasalı'nın 54 üyesi artık Uşaklı oldu

Sasalı'nın 54 üyesi artık Uşaklı oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda doğan 12 türde 54 yaban hayvanı yaşam kalitesi gözetilerek Uşak'a gönderildi.

  • Ege Postası
  • 27.02.2022 - 11:46

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda doğan 12 türde 54 yaban hayvanı artık Uşaklı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı’nda doğan 12 türde 54 yaban hayvanı  yaşam kalitesini göz önünde bulundurarak talep üzerine Uşak’a gönderdi.

Devekuşu, kızıl geyik, alageyik, pony, yaban keçisi ve ördeklerin de aralarında bulunduğu hayvanlar  Uşak Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, Doğal Yaşam Parkı’nda hayvanların kendilerini güvende hissettiği için popülasyonlarının arttığını ifade ederek, “Sayı arttıkça biz de hem hayvanların yaşam kalitesini düşürmemek hem de diğer illerdeki yurttaşlarımızın hayvanat bahçelerinde farklı türden hayvanları görmesini sağlamak için bağış yapıyoruz” dedi.

Flamingo da tedavi altında

Öte yandan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın veterinerleri İnciraltı’nda bulunan yaralı flamingoyu tedavi altına aldı. Bitkin düştüğü için uçamadığı fark edilen ve itfaiye görevlileri tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilen flamingo, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na nakledildi. Flamingonun tedavisinin ardından yeniden doğaya salınacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.