Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandal’dan ‘kredi’ eleştirilerine sert yanıt

Sandal’dan ‘kredi’ eleştirilerine sert yanıt

Bayraklı Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’na kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen vatandaşlara uygun şartlarda kredi verilmesi süreciyle ilgili İş Bankası ile yaptığı anlaşmaya gelen eleştiriler damgasını vurdu. Kredi anlaşmasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden gelen eleştirilere yanıt veren Başkanı Serdar Sandal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı derken merkezi hükümetten değil devletten bahsediyoruz. Bu kurumlar kimsenin babasının malı değil. Devletin kurumları. Çevre ve Şehircilik devletin bir kurumdur” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2021 - 20:26

EGEPOSTASI-  Bayraklı Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti. Oturuma, kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen vatandaşlara uygun şartlarda kredi verilmesi süreciyle ilgili İş Bankası ile yapılan anlaşmaya ilişkin tartışmalar damgasını vurdu.
Bayraklı’nın, Altınyol Caddesi No:67 adresinin içkili yer bölgesi olarak tespit edilmesinin kabulüne ilişkin Hukuk, Çevre ve Sağlık, Sosyal Konutlar, Esnaf-Sanatkarlar ve Pazaryerleri, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonlarından gelen oy çokluğu raporu komisyonlardan geldiği gibi oylandı.

“SAYIN BAŞKAN BUNUN CEVABINI VERMELİ”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan ve 16 Haziran’da Başkan Sandal’ın sosyal medya hesabında paylaşılan bir gönderi hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, kentsel dönüşüm için bayraklı Belediyesi ile İş Bankası arasında yapılan anlaşmaya ilişkin eleştiriler de getirdi ve “Geçen Mecliste bahsettiğim gibi hangi Serdar Sandal’a cevap vereceğimi şaşırdım deyince arkadaşlarımızda benim gibi şaşırdılar. Sosyal medyada temel atma töreni, mecliste ise ‘Davete icabet’ dedi kendileri. Sayın Başkanım parası veya kat karşılığı inşaat müteahhitliği yapan bir temel atma törende, ‘Bayraklı’da bir umudu filizlendirdik’ diye bir paylaşımı var. Hala sosyal medya hesabınızda duruyor.  Bizlere çok soru geliyor; ‘Belediyemiz kentsel dönüşüm mü yapıyor depremzedelerin mağduriyetini mi gideriyor’ diyorlar. Bizde kendilerine, ‘Vallahi biz de bilmiyoruz, belediye başkanına iletin sorunuzu’ diyoruz. Bir önceki Mecliste bir arkadaşımız umut tüccarlığından bahsetti. Umut tüccarlığı yapan hiçbir siyasi, siyasetçi ve siyasi oluşum başarılı olmamıştır, olmayacaktır. AK Parti’nin süre gelen başarısı da burada nettir.  Biz 16 Haziran günü bir müjdeyle diye uyandık. Bayraklı aileme müjde diye…  Kimsenin aklında soru işareti kalmasın diye paylaşımları da çıkardık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız senelerdir kentsel dönüşüm kredi vermekte. Sizin bu kentsel dönüşüm kredisinde vardığınız sonuç ne? Dediğiniz banka ile ne gibi bir anlaşma yaptınız. Sayın Başkan bunun cevabını vermedi.  Tekrar sorduk banka ile yaptığınız anlaşmanın detaylı bize iletecek mi diye iletilmedi. Sayın Başkan bir önceki mecliste, “bir 200 bin liralık kredinin mesela İş Bankası ile yaptığımızda bu aslında. Çevre Şehirciliğin katkısıyla düşen faiz ile beraber bankalarla anlaşıyoruz. Yani bankanın faiz oranı 1,5 ama Çevre Şehircilik bunu 0,45’ini fonluyor” gibi bir söylemde bulundu. Ardından dedik ki siz bu 200 binlik krediyi 400 bin liraya mı çıkardınız Sayın Başkanım. Kendisi de, “biz bayraklı belediyesi olarak yeryüzünde bulunmamış bir krediyi size getirdik demiyoruz. Ama orada işe yarayacak kişilerle ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. Ödemelerle ilgili belediyenin garantörlüğünü alıyoruz” dedi. Belediyemiz özel bankadan kredi çeken vatandaşa ne gibi garantörlük veriyor? Kentsel dönüşüm yapan inşaat veren firmalara nasıl bir garantörlük veriyor” dedi.

İÇKİLİ ALANDA DEPREM BÖLGESİ VURGUSU

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş komsiyonlara gönderilen içkili yer hususunda deprem bölgesi vurgusu yaptı ve “İçkili bölge verilmesi istenen bölge, depremde ilk yıkılan 3 nolu uygulama alanının içerisinde. Sağında solunda bina yok. Burada bir talep mi var ya da boş araziye mi içkili yeri şimdiden veriyoruz? Rıza Bey Apartmanının sağ köşesi. Cevap verilirse sevinirim. Geçen hafta gündeme getirdiğimiz bir konu daha var. Sınavla ilgili bir gelişme var mı?” sorularını Başkan Sandal’a yönlendirdi.

“BAYRAKLI’NIN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELİP PR ÇALIŞMASI YAPIYORSUNUZ”

AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal ise Bayraklı Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta düzenlediği anaokulu öğretmeni işe alım sınavına ilişkin reklamının çıktığını öne sürerek, “Yakın zamanda televizyonda sabah saatlerinde reklam kuşağında bir reklam gördüm. Bayraklı Belediyesi’nin reklamıydı. İlgimi çekti, acaba Bayraklı Belediyesi’nin yapmış olduğu bir yol, köprü, bir başka faaliyete ilişkin diye mi baktım. Değildi. Bir önceki meclis toplantısında gündeme gelen konuyla ilgili verilmiş bir reklamdı. Bayraklı Belediyesi açmış olduğu anaokuluna öğretmen alımının torpilsiz alındığında dair reklamdı. Bu zaten olması gereken. Bunu yapmıyorsanız sorun zaten. Ne kadar verdiniz bilmiyorum ama bunu reytingin en yüksek olduğu zaman da reklam vermeniz mi gerekirdi? Bunun rakamını biliyorsunuzdur, bize söylersiniz. Haber başka bir şey ama Serdar Sandal Belediye başkanının reklam kuşağında çıkması başka bir şey. Önceki dönemlerdeki belediye başkanı bunu sıkça yapıyordu. Bir taraftan tasarruf ve şeffaflıktan bahsederek bir taraftan da geçen dönemki anlamsız harcamaları eleştirerek Bayraklı’nın temel sorunlarını görmezden gelerek böyle bir PRçalışması ile reklam vermek anlaşılır değil. Benim bunu söylemiş olmam elbetteki size rahatsızlık verecek. Bizim bir takım eleştiriler yapmamız iktidarı rahatsız edecek ki iktidar da kendine çeki düzen versin. Bizim yaptığımız eleştirileri huzur bozuyormuş gibi bir izlenim verilmesi doğru değil. Yeter ki Bayraklıların huzuru bozulmasın. Tekrar sormak istiyorum: bu reklam kuşağında verilmiş reklamın bedeli ne kadardır” diye konuştu.

“ORADAKİ DURUM ŞEFFAF VE ORTADA”

CHP Grup Başkan Vekili Cindi Can Polat içki ruhsatı ile ilgili eleştirilere cevaben, “İçkili bölge ilan edilmesiyle ilgili bu madde yeni meclis gündemimize girip komisyonlara havale edildi. Bu gündem maddesi görüşüp tartışılacak ve bir karar verilecek. Ondan sonra tartışılırsa daha iyi olur. Anaokuluna alınacak öğretmenlerle ilgili konu da tartışma konusu oldu. Ege Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir sınav. Oradaki durum şeffaf ve ortada. Eğe Üniversitesi iş birliği ile yapılan sınavda 70’i geçen öğretmenler içim mülakat yapılacak. Gayet şeffaf ve nettir” dedi.

SANDAL’DAN ELEŞTİRİLERE KALEM KALEM YANIT

Eleştirilerin ardından konuşan Başkan Sandal, yapılan eleştirilere tek tek yanıt verdi ve şunları söyledi; “Depremle ilgili hep konuştuk ama ikna edemedik. Her vatandaşımız gider bankadan kredisini alır. Bunda bir sorun yok. Dünyada herkesin bildiği mevzuatın nasıl işlediği, devletin finanse ettiği ki aslında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı derken merkezi hükümetten değil devletten bahsediyoruz. Bu kurumlar kimsenin babasının malı değil. Devletin kurumları. Çevre ve Şehircilik devletin bir kurumdur. Bunu finansa eden bir siyasi iktidar değildir, devletin kendisidir. Altını çizmek lazım. Bir diğer sorunda vatandaşlarımızın yaşından kaynaklı. Geçmişteki ekonomik krizlerden kaynaklı olarak ticari sicillerinden kaynaklı kredi ekemem durumu var. Sözleşmeni ağırlığı bu noktada güzel değil. Bir gram bile katkısı varsa yaptığımız iş doğrudur. Bunu el birliği ile yapıyoruz. İçkili yer eleştirileri hakkında ise, “İçkili yeril ilgili bize talep gelmeden biz içkili yer açmakla ilgili bir derdimiz yok. Burada da arkadaşlar komisyonlarda  değerlendiriyor, uygun görmedikleri hiçbir şeyi onaylamazlar. Benim onlara söz söyleme yetkim yok. Doğrusu neyse onu yaparlar. Bize talep var. Emniyet uygun görmüş ki bize gelmiş. İlgili komisyonlar değerlendirip uygun görürlerse olur uygun görmezlerse olmaz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.