Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlıkçıların ücretsiz ulaşımı sona erdi: Büyükşehir’den yeni hamle gelecek mi?

Sağlıkçıların ücretsiz ulaşımı sona erdi: Büyükşehir’den yeni hamle gelecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanabilmeleri için İzmirim Kart bünyesinde sağlık emekçilerine özel Sağlık Personeli Kartlarının süresi bugün itibariyle sona erdi. Toplu ulaşımda tam biniş ücreti ödeyen sağlıkçılar karara tepki gösterirken Büyükşehir'in sağlıkçılar için yeni bir uygulamayı hayata geçirip geçirmeyeceği merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre; Büyükşehir’in gündeminde şu anda sağlık çalışanları için ücretsiz ulaşım çalışması bulunmuyor. Sağlıkçılar için bir çalışma yapılması durumunda ise uygulama için en erken Eylül ayı işaret edildi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2022 - 11:48

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm dünyayı sarsan ve hala devam eden koronavirüs salgını boyunca küresel salgınında risk grubundaki sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmeleri için geçtiğimiz Aralık ayında yeni bir uygulama başlatmıştı. 

2020 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile sağlık çalışanları için il ve ilçe belediyelerinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilmesinin önü açılmıştı. Kararnameyle verilen ücretsiz hakkı dolmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, uygulamayı devam ettirmişti. Ancak birçok vatandaş sağlık çalışanlarının kart basmamasından kaynaklı olarak HES kodu sorgulaması yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulunmuştu.

Bunun üzerine harekete geçen Büyükşehir, İzmirim Kart bünyesinde sağlık emekçilerine özel Sağlık Personeli Kartı çıkarılması kararı alınmış ve 2022 yılı başından itibaren 6 aylık süre boyunca geçerli olacağı duyurulmuştu. Bu şekilde sağlık çalışanlarının HES kodu kullanımı ile İZBAN da dahil olmak üzere tüm toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasının önü açılmıtşı.

SÜRE SONA ERDİ

Öte yandan; sağlıkçıların ücretsiz ulaşımdan faydalanmalarına olanak sağlayan Sağlık Personeli Kartı uygulaması bugün itibariyle sona erdi.

İzmirimKart sisteminde kayıtlı olan sağlık personellerine dün itibariyle gönderilen bilgilendirme mesajında ücretsiz ulaşım haklarının sona erdiği bildirildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi; “Toplu ulaşımda ücretsiz olarak kullandığınız Sağlıkçı İzmirim kartınız, 01.07.2022 00.00 itibari ile Tam Binişli İzmirim kartına dönüştürülecektir.”

Karar, birçok sağlıkçı tarafından tepkiyle karşılanırken kamuoyunca büyük bir çoğunluk ise uygulamanın sona ermesinden memnun olduklarını ifade ettiler. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ HAMLE GELECEK Mİ?

Sağlık çalışanları için ücretsiz ulaşım için yeni bir karar alınıp alınmayacağı merak edilirken belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Büyükşehir’de henüz bu yönde bir çalışma yapılmadı.
Sağlıkçılara ücretsiz ulaşım için yeni bir uygulamanın başkanlık makamında gelen önergeyle gündeme geleceği belirtilirken Temmuz ayında Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplanmayacağı ifade edilip ücretsiz ulaşım uygulaması olması durumunda en erken Eylül ayı işaret edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.