Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Roman yurttaşların sorunları konuşuldu

Roman yurttaşların sorunları konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir’deki Roman yurttaşlara yönelik “Mikro Girişimcilik, Proje Finansmanı, Eko Turizm” konferansı düzenledi.

  • Ege Postası
  • 27.07.2022 - 16:12

İzmir Büyükşehir Belediyesi Roman yurttaşlara yönelik “Mikro Girişimcilik, Proje Finansmanı, Eko Turizm” konferansını Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenledi. Konferansa İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Altan, Avrasya Roman Akademik Ağı Başkanı Orhan Galjus, İsveç Uppsala Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Jan Babar, İzmir Roman Toplumu Destekleme ve Geliştirme Derneği Başkanı Ladin Yıldıran, Buca Belediyesi Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi Müdürü Fevziye Meletli ile Slovenya ve Kosova’dan temsilciler katıldı.

“Roman gençleri spora ve sanata yönlendiriyoruz”

Roman yurttaşların ekonomiye katılması için önerilerin paylaşıldığı konferansın açılış konuşmasında Başkan Danışmanı Ahmet Altan, “Türkiye’deki Roman toplumuna baktığımızda dünyadakinden daha farklı olmadığını görüyoruz. Bizdeki problemlerden biri konutla ilgili. Roman vatandaşlar hijyen koşullarının olmadığı konutlarda yaşamak zorunda kalıyor. Madde bağımlılığı da ciddi bir sorun haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sanata yönlendirecek etkinlikleri mahallelerine götürerek onları desteklemeye çalışıyoruz. Roman gençleri sportif ve kültürel etkinliklere dâhil edebilmek için özel programlar oluşturuyoruz” dedi. 

“Roman toplumunun kanatlarını güçlendirebileceğiz”

Avrasya Roman Akademik Ağı Başkanı Orhan Galjus ise Türkiye’de Roman toplumu için başka bir evren oluşturduklarını belirterek “Bu problemlerin üzerinde çalışan kişiler farklı ve üretken çözümler oluşturacak. İzmir’de çok önemli adımlar atılıyor. Bizler belki de Roman toplumunun kanatlarını güçlendireceğiz. Türkiye’de yapılan tüm çalışmalar bir kartopu gibi büyüyecek” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 22-23 Temmuz’da Roman Hakları Çalıştayı düzenlemişti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.