Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Roman dostu başkan Abdul Batur

Roman dostu başkan Abdul Batur

Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumunu Güçlendirmek Üzere Ortak Girişim projesi kapsamında ERGO Network tarafından yürütülen kampanya sonucunda paydaş ülkelerden seçilen En Roman Dostu Belediye Başkanları Brüksel’de bir araya geldi. Avrupa Birliği'nin kurucu babalarından biri olarak anılan İtalyan bir politikacı Altiero Spinelli’nin adını taşıyan binada düzenlenen ödül töreninde Türkiye’de En Roman Dostu Belediye Başkanı Seçilen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ödülünü Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü Avrupa Komisyonu Roman Politikaları Koordinatörü Marta Garcia Fidalgo takdim etti. Ödülü Marta Garcia Fidalgo'dan aldı

  • Ege Postası
  • 20.11.2019 - 11:01

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 112 mahallesinin 27’sinde, yaklaşık 70 bin Roman vatandaşın yaşadığı ve Roman nüfusunun en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Konak’ın belediye başkanı olarak “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülüne layık görülmenin büyük bir onur olduğunu belirtti. Konak’ta hayata geçirilecek kentsel dönüşüm ile Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde sosyal yaşamı değiştireceklerini dile getiren Başkan Batur, “Bu bölgelerde istihdam, eğitim ve yaşam koşulları hemşehrilerimizi oldukça zorluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bölgede daha çağdaş bir hayatı kısa süre içinde kuracağız. Atacağımız esas ve en önemli adım ise o bölgemizdeki sosyal dokuyu iyileştirmek olacak” dedi.

 

Değişim anne ve çocuklarla başlayacak

Özellikle belediyenin semt merkezlerindeki kadın üretimini tek çatı altında toplayacak Kadın Kooperatifi kurulacağını ve çocukların erken yaşlardan itibaren eğitim almasını sağlayacak kreşler açılacağını da aktaran Batur şöyle konuştu:

“Aşmak istediğimiz ilk sorun; Roman vatandaşlarımızın çocuklarının okula devamlılığının sağlanması. Bölgemizde ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiğimiz her mahallede bir kreş açmayı hedefliyoruz. Bu kreşlerimizden ilki, Tepecik semtimizde, Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgede kurduğumuz, ‘Engelsiz Yaşam Köyü’ içinde olacak. Çocuklarımızı eğitime kreşlerle çekerken, annelerine de destek olacak ve onları iş hayatına dâhil edeceğiz. Bunu da semt merkezlerimizle, kooperatiflere katılımlarıyla sağlayacağız. Tepecik semtimizde bulunan tarihi bir binamızı da Roman Kültür Merkezi haline getiriyoruz. Ayrıca Konak’ta madde bağımlılığıyla mücadele merkezi kuruyoruz. Yüreğimizi yakan bu sorunun tedavi süreci bir yana, gençlerimizi bu illete yakalanmadan çok önce tanımak ve onlara yol göstermek istiyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.