Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Yıldız’dan 'grup başkanvekilliği seçimi' uyarısı: Dayatmalar ters tepebilir

Prof. Dr. Yıldız’dan 'grup başkanvekilliği seçimi' uyarısı: Dayatmalar ters tepebilir

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız, İzmir Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği seçimi öncesi dikkat çeken bir mesaj verdi. Grup başkanvekilinin belirlenmesi konusunda 'demokrasi' vurgusu yapan Yıldız, “Elbette bizim partimiz içerisinde müzakere, istişare kültürünü öne çıkarmamız lazım. Parti içinde demokratik kanalın biraz daha geniş tutulmasından yanayım. Yukarıdan aşağıya dayatma ters tepiyor. Buna razı olmayan meclis üyesi arkadaşlarımız da çıkabilir” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 06.04.2022 - 15:35

EGEPOSTASI – Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız, Büyükizmir TV’de yayımlanan ‘Birol Soylu ile 10. Köy’ programının konuğu oldu.

Son günlerde kamuoyunda sıkça konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği seçimi ile ilgili konuşan Yıldız, grup başkanvekilliği için İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın’ın isminin geçmesi ve Çiğli Belediye Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün adaylığını açıklamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldız’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 “Tabii ki her belediye başkanı kendisine yakın çalışma arkadaşlarıyla işe başlar. Bu da son derece normal. Büyükşehir Belediye ve İl Başkanımızın bir tasarrufu olduğunu söylemek lazım. Tunç ve Deniz Başkanlarımız ne düşünüyor bilmiyorum. Murat Aydın’ın ismi geçiyor. Ama Tunç Başkan’dan ve Deniz Başkan’dan bunu duymadım.

Elbette bizim partimiz içerisinde müzakere, istişare kültürünü öne çıkarmamız lazım. Biz Büyükşehir’de grup toplantılarının geniş tutulup, kulis bilgilerinin çok daha sağlıklı bir şekilde masaya yatırılıp, uzlaşma kültürü içerisinde ve demokratik kararlar içerisinde üretilmesini bekliyoruz. Ben de bir meclis üyesiyim. Bu konu gündeme gelecektir, bazı görüşmelerimiz de olacaktır ama şu aşamada ben de izliyorum” diye konuştu.

Mustafa Bey (Özuslu) 3 yıl abi rolünde çok güzel yönetmeye çalıştı. Murat Aydın çok başarılı bir hakimlik deneyimi olan hukuk insanı. O da çok güzel yapabilir. Utku Başkan siyaseti bilen çok iyi bir arkadaşımız, İzmir siyasetinde çok tecrübeli. Bütün bunlar bir analiz yapılarak ortak bir isim üzerinde muhtemelen karar kılınacak. Parti içinde demokratik kanalın biraz daha geniş tutulmasından yanayım. Yukarıdan aşağıya dayatma ters tepiyor. Buna razı olmayan meclis üyesi arkadaşlarımız da çıkabilir. Onların da gönüllerinin kırılmaması lazım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.