Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Pembe Misafirler’ Avrupa yolcusu

‘Pembe Misafirler’ Avrupa yolcusu

Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan “Pembe Misafirler” belgesel filmi, Berlin Bağımsız Film Festivali’nde onlarca yapımı geride bırakarak ön elemeyi geçti ve ödül iddiasını sürdürdü. Belgesel film, 14 Şubat 2023 tarihinde Berlin’de gösterime girecek.

  • Ege Postası
  • 27.06.2022 - 13:05

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye'deki ilk flamingo belgeseli olan yönetmenliğini Murad Mammadov ve Pelin Turgut'un yaptığı “Pembe Misafirler” belgesel filmi kent sınırlarını aşarak Avrupa’da boy gösterecek. 

Belediye, geçtiğimiz haftalarda Çiğli sınırları içerisinde yer alan İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingoları, onların yaşamlarını anlatan “Pembe Misafirler” belgesel filmi, aralarında Suncine: Çevre Film Festivali, Middlebury Yeni Film Yapımcıları Festivali, LA Belgesel Film Festivali ve Berlin Bağımsız Film Festivali’nin de olduğu uluslararası 10 festivalde mücadele uluslararası festivallerde ödül için yarışacağını duyurmuştu.

BERLİN’DEN GÜZEL HABER

Öte yandan; Pembe Misafirler için ilk sevindirici haber Berlin Bağımsız Film Festivali’nden geldi. 

Çiğli Belediyesi tarafından çekilen ‘Pembe Misafirler’ belgeseli, onlarca belgesel filmin yarıştığı Berlin Bağımsız Film Festivali ‘nde ön elemeden geçti.

Geçtiğimiz aylarda İzmir’de galası yapılan belgesel film, festival kapsamında 14 Şubat 2023 tarihinde Berlin’de gösterime girecek.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: ÇİĞLİMİZ HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Pembe Misafirler belgeselinin Berlin Bağımsız Film Festivali’nde elde ettiği sonuçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sahip olduğumuz doğal güzellikleri tanıtmak ve kentimizin marka değerini yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pembe Misafirler belgeseli bu anlamda değer verdiğimiz bir eser. Berlin Bağımsız Film Festivali’nde birçok yapıtı geride bırakarak bir üst aşamaya yükseldi. Başvuruda bulunduğumuz diğer festivallerde de boy gösterecek. Belgeselimiz tüm bu festivallerde milyonlarca kişi tarafından izlenecek. Bu durum Çiğli ve İzmir’in tanıtımı için büyük bir fırsat olacak. Çiğlimiz; tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle hak ettiği yere gelecek” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.